Sport

Simona Halep declară război ITIA: „Au adus acuzația doar după ce au aflat identitatea mea”

Simona Halep, declarații pe larg după suspendarea de patru ani. Mesaj pentru fani și ce a decis să facă în continuare. Atacuri dure
12.09.2023 | 19:21
Simona Halep declara razboi ITIA Au adus acuzatia doar dupa ce au aflat identitatea mea
Simona Halep, primele declarații după suspendarea de 4 ani. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep a primit o suspendare extrem de severă din partea tribunalului de la Londra, însă campioana noastră e decisă să meargă până în pânzele albe pentru a-și face dreptate.

Simona Halep continuă războiul pentru dreptate

Simona Halep mai are o singură cale de atac, însă rămâne la fel de motivată și încrezătoare în faptul că este nevinovată: „Astăzi, un tribunal sub tutela Programului Anti-Dopping a anunțat decizia în cazul meu. Ultimul an a fost cel mai greu meci din viața mea și din păcate lupta continuă. 

ADVERTISEMENT

Mi-am dedicat viața tenisului. Iau foarte în serios regulile care guvernează sportul nostru și mă mândresc cu faptul că nu am folosit niciodată, în mod conștient sau intenționat, vreo substanță interzisă. Am refuzat să accept decizia de suspendare pentru patru ani și am contestat-o potrivit prevederilor legale. 

Într-o decizie de 126 de pagini, tribunalul a admis ambele acuzații aduse de ITIA – un test de urină pozitiv pentru o substanță interzisă și o încălcare a Programului de Pașaport Biologic (ABP). 

ADVERTISEMENT

Reprezentații mei și cu mine am prezentat ITIA și tribunalului dovezi convingătoare în sprijinul apărării mele și am formulat mai multe întrebări legitime cu privire la concluziile la care s-a ajuns în legătură cu dosarul ABP. 

Deși sunt recunoscătoare să am în sfârșit un deznodământ în fața unui tribunal, după numeroase întârzieri nefondate și cu sentimentul de a trăi în purgatoriu timp de peste un an, sunt șocată și extrem de dezamăgită de decizia acestui tribunal.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, acuzații grave: „ITIA a adus o acuzație ABP numai după ce grupul de experți a aflat identitate mea”

Cred într-un sport curat și, în aproape două decenii ca jucător profesionist de tenis, de-a lungul a sute de turnee și două titluri de Grand Slam, am fost supusă la peste 200 de teste de sânge și urină pentru a verifica dacă există substanțe interzise – toate au fost negative până la 29 august 2022. 

Înaintea sezonului pe hard din 2022, la recomandarea echipei mele și a fizioterapeutului, oameni în care am mare încredere, mi-am ajustat suplimentele nutritive. 

ADVERTISEMENT

Niciunul dintre ingrediente nu a conținut vreo substanță interzisă din ce știm noi – și tribunalul a fost de acord. Unul dintre ele a fost contaminat cu roxadustat. Am fost testată săptămânal pe durata anului 2023 după testul inițial pozitiv și toate celelalte probe au fost negative. 

În ciuda acestei dovezi, ITIA a adus în discuție iregularități din pașaportul meu biologic. Asta doar după ce grupul lor de experți mi-a aflat identitatea, iar doi dintre cei trei și-au schimbat dintr-odată opinia în favoarea acuzațiilor ITIA.

Cum s-a produs contaminarea și ce probe a ignorat ITIA? „E clar că am fost expusă accidental”

ITIA s-a bazat doar pe opiniile acestor experți care s-au uitat la parametrii sângelului meu – au fost timp de 10 ani în aceiași termeni. Acest grup a ignorat faptul că nicio substanță interzisă nu a fost vreodată găsită în probele mele de sânge sau de urină, excepție făcând cea din 29 august cu roxadustat, care a fost prezentă într-un nivel extrem de scăzut. 

Luând în considerare faptul că înainte cu 3 zile rezultatul fusese negativ, e clar că am fost expusă accidental”, a transmis Simona Halep printr-un comunicat pe pagina oficială de Instagram.

ADVERTISEMENT
Iarna adevărată pune stăpânire treptat pe întreaga țară. Când ajunge ninsoarea și în...
Iarna adevărată pune stăpânire treptat pe întreaga țară. Când ajunge ninsoarea și în București
A fost desemnată cea mai frumoasă femeie din țara ei, dar a spus...
A fost desemnată cea mai frumoasă femeie din țara ei, dar a spus "stop" și acum e sportivă profesionistă
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Dorian Popa a luat o decizie radicală după ce a fost prins drogat...
Dorian Popa a luat o decizie radicală după ce a fost prins drogat şi în chiloţi la volan, iar iubita de 40 de ani l-a părăsit
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost...
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost aruncat la WC
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
CUTREMUR ÎN DOSARUL Caracal! Vestea primită de Gheorghe Dincă în închisoare
CUTREMUR ÎN DOSARUL Caracal! Vestea primită de Gheorghe Dincă în închisoare
Teroare în Europa. Se așteaptă atentate de sărbători
Teroare în Europa. Se așteaptă atentate de sărbători
S-A DECIS! Mai puțină muncă pentru români. Legea a fost publicată în Monitorul...
S-A DECIS! Mai puțină muncă pentru români. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de...
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de carieră: „Mi-am redus la minimă necesitate cheltuielile. Dacă știam ce vremuri vin...”
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala...
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala Laminor. Se fac blocuri lângă mallul de 133 de milioane de euro al lui Robert Negoiță
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i...
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i se va schimba complet
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune...
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune niciodată? Cum arată 24 de ore în 30 de secunde!