Sporturi

Simona Halep, decorată de Patriarhia română. Klaus Iohannis va face acelaşi lucru astăzi

18.07.2019 | 14:01
Simona Halep decorată de Patriarhul Daniel

UPDATE: 18 iulie, ora 14:00: Iată ce a spus Patriarhul Daniel în momentul acordării distincţiei Simonei Halep: “Simona este pentru mulți tineri astăzi un simbol al hărniciei, perseverenței și speranței. Ne bucurăm să scoatem în evidență că toate realizările domniei sale sunt expresia talentului cultivat prin efort susținut, prin efort constant. Vă dorim ani mulți, cu sănătate și bucurie și mult ajutor de la Dumnezeu!” , a spus Patriarhul României.

„Pe lângă toate acestea însă, Biserica, dragă Simona, prețuiește foarte mult faptul că mărturisiți în public prin semnul Sfintei Cruci credința creștină ortodoxă și prin aceasta arătați că reprezentați cu fidelitate poporul român credincios, jertfelnic și talentat”.

La rândul ei câştigătoarea Wimbledon a spus:„Totdeauna mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ce mi-a oferit și pentru familia în care am crescut. Mă bucur că sunt româncă, mă bucur că sunt pe acest pământ și sper să bucur cât mai mulți oameni și copii, să-i inspir să reușească și ei ceea ce-și doresc. Slavă Domnului și Dumnezeu să ne binecuvinteze pe toți!”

La festivitatea la care au fost prezenţi şi părinţii Simonei aceasta a mai primit în dar de la Patriarh o Biblie Centenar.


Simona Halep a fost primită joi, 18 iulie, de către Patriarhul Daniel, care a promis după succesul jucătoarei noastre în turneul de Grand Slam de la Wimbledon că îi va acorda cea mai înaltă distincţie bisericească pentru merite deosebite aduse României. Patriarhia s-a ţinut de cuvânt şi a decorat-o pe Simona Halep cu Ordinul “Crucea Patriarhala” pentru mireni, cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Romane”.

Simona Halep, decorată de Patriarhia Română

A fost emis şi un comunicat de presă în care se specifică raţiunea acordării acestei distincţii, Simona Halep fiind primul sportiv român care are parte de acestă recunoaştere din partea Bisericii Ortodoxe Române. Până la Simona Halep doar academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici şi fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, au mai primit această distincţie patriarhală.

“Apreciind realizările sale în domeniul tenisului feminin de performanţă şi, totodată, credinţa sa creştin-ortodoxă, pe care o mărturiseşte public prin semnul Sfintei Cruci, Patriarhia Română îi acordă campioanei Simona Halep Ordinul „Crucea Patriarhală” pentru mireni, cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei Române.” – se arată în comunicat.

Simona Halep este primul sportiv care primeşte această distincţie din partea Patriarhului României

Klaus Iohannis o aşteaptă astăzi

Tot astăzi, Simona Halep va mai avea parte de acordarea unei alte distincţii, din partea Preşedinţiei statului. Preşedintele Klaus Iohannis o va decora pe câştigătoarea de la Wimbledon cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de cavaler.

Simona Halep a avut parte de o primire pe măsura rezultatelor sale la revenirea în România. Miercuri, 17 iulie, mai bine de 15.000 de oameni au fost prezenţi în tribunele Arenei Naţionale pentru a o saluta pe campioana noastră, eveniment despre care presa internaţională a scris că a fost ca o primire a unui star rock, românii arătând că îşi preţuiesc mult eroina care le-a făcut aşa o mare bucurie reuşind să devină campioană la cel mai prestigios turneu de tenis din lume.