Simona Halep

Simona Halep, despre locul 1 WTA: ”Este foarte dificil să rămâi acolo”

15.10.2018 | 16:15
Simona Halep despre locul 1 WTA Este foarte dificil sa ramai acolo
ADVERTISEMENT

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, luni, într-o conferință de presă susținută la Moscova, că este foarte dificil de păstrat locul 1 în clasamentul WTA. Românca ocupă această poziție pentru a 50-a săptămână și nu mai poate fi detronată până la finalul anului 2018.

Lunea viitoare, Simona Halep va atinge săptămâna cu numărul 51 pe primul loc și o va egala pe bielorusa Victoria Azarenka, aflată pe poziția a zecea în clasamentul ”longevităţii” jucătoarelor care au fost în fruntea WTA. Constănțeanca îşi va păstra poziţia până la finalul anului, când va ajunge la 60 de săptămâni în vârful topului din tenisul feminin.

ADVERTISEMENT
Simona Halep cu trofeul câștigat în 2018 la Shenzhen
Simona Halep cu trofeul câștigat în 2018 la Shenzhen

Simona Halep, despre locul 1 WTA: ”Este cel mai bun an al meu”

”Este foarte dificil să păstrezi locul 1, deoarece există presiune la fiecare turneu. Simt că am jucat cel mai bun tenis al meu în 2018 și am fost constantă. În acest an am fost consistentă și foarte puternică, mental și fizic. Vreau doar să fiu fericită de ceea ce am realizat și să mă bucur de acest moment. Cu siguranță, este cel mai bun an al meu”, a spus Simona Halep, după ce WTA a confirmat că va încheia anul pe locul 1.

Liderul ierarhiei mondiale feminine va juca în această săptămână la turneul de la Moscova, urmând să o întâlnească pe învingătoarea întâlnirii dintre Anastasia Pavlyucenkova (Rusia) și Ajla Tomjanovic (Australia). Deși chinuită de o hernie de disc, Simona Halep vrea să joace în capitala Rusiei și la antrenament a purtat un brâu medicinal.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a anunțat că în funcție de cum se va simți la competiția de la Moscova, pe care a câștigat-o în 2013, va decide dacă va participa la Turneul Campioanelor. Chiar dacă nu va juca la Singapore, românca va trebui să facă deplasarea pentru a primi trofeul pentru locul 1 la finalul anului.

Tags: