Simona Halep

Simona Halep, despre meciul cu Elise Mertens din optimi: ”Îi știu jocul. Nu se dă bătută niciodată”

25.01.2020 | 09:03
Simona Halep despre meciul cu Elise Mertens din optimi Ii stiu jocul Nu se da batuta niciodata
ADVERTISEMENT

Simona Halep, favorita numărul 4 din acest sezon de la Australian Open, s-a calificat în faza optimilor de finală. După un meci foarte bun, românca a trecut de Yulia Putintseva din Kazahstan, scor 6-1, 6-1. Pentru campioana de la Wimbledon 2019 urmează acum un duel cu belgianca Elise Mertens, a 17-a jucătoare a lumii.

Simona Halep, despre meciul cu Elise Mertens din optimi: ”Îi știu jocul. Nu se dă bătută niciodată”

După meciurile cu Brady, Dart și Putintseva, pentru Simona Halep urmează cel mai greu duel de la Melbourne, în optimile de finală, contra locului 17 WTA, Elise Mertens.

ADVERTISEMENT

Cele două jucătoare se cunosc destul de bine, jucând trei meciuri în ultimii trei ani. Mai mult, Simona are de lua o revanșă după ce Mertens i-a luat titlul de la Doha în 2019.

”Am jucat de câteva ori cu Elise Mertens, la Openul Franței, în Madrid, la Doha. Am jucat de multe ori și e suficient să o cunosc, să îi știu jocul și să am o ideea despre cum să evoluez împotriva ei. Sinceră să fiu, încă nu mă gândesc la viitorul meci.

ADVERTISEMENT

Îmi amintesc bine ultimul nostru meci de la Doha. Am avut acolo un set și un break avantaj. E o jucătoare care nu se dă bătută niciodată și luptă până la capăt.

Are un joc foarte bun, rapid și lovește foarte rapid, aproape de linia de fund”, a spus Simona despre viitoarea ei rivală de luni.

ADVERTISEMENT

Primele două confruntări dintre Mertens și Halep au avut loc în 2018, la Madrid și Doha, ambele câștigate de Simona, în timp ce belgianca s-a impus în finala de la Doha de anul trecut.

Mertens, început bun la Australian Open 2020

Belgianca a avut probleme în turul 3 de la Melbourne doar un set cu Catherine Cartan Bellis (600 WTA), de care a trecut cu 6-1, 6-7, 6-0, după două ore de joc.

Elise Mertens a ajuns în turul trei de la Australian Open după ce a cedat doar cinci game-uri în primele două meciuri.

ADVERTISEMENT

Sportiva din Belgia, favorita 16, a trecut în runda inaugurală de Danka Kovinic (86 WTA), scor 6-2, 6-0, și în turul doi a învins-o pe Heather Watson (75 WTA), 6-3, 6-0.

ADVERTISEMENT