Sporturi

Simona Halep, despre Belinda Bencic, adversara din semifinalele de la Madrid: „Sunt încrezătoare pe zgură”

09.05.2019 | 18:44
Simona Halep despre Belinda Bencic adversara din semifinalele de la Madrid Sunt increzatoare pe zgura

Simona Halep a învins-o pe Ashleigh Barty, scor 7-5, 7-5, în sferturile de finală de la Australian Open. În semifinale, românca o va întâlni pe Belinda Bencic. Elvețianca a trecut în trei seturi de Naomi Osaka, nipona aflată pe primul loc în clasamentul WTA. Bencic s-a impus în fața niponei cu 3-6, 6-2, 7-5. Astfel, cele două se întâlnesc pentru prima oară pe zgură, iar Simona Halep a anunțat la conferința de presă că așteaptă duelul contra sportivei din Țara Cantoanelor.

Simona Halep a vorbit despre Belinda Bencic la conferința de presă de după victoria cu Ashleigh Barty

Simona Halep a fost întrebată la conferința de presă de după Victoria cu Ashleigh Barty despre viitorul adversar din semifinale. Cum partida dintre Bencic și Osaka era încă în desfășurare, Halep a vorbit despre cele două combatante: „Amândouă sunt jucătoare foarte bune. Mă aștept la un meci extrem de dificil, dar sunt în semifinale, deci nu mă pot plânge. E normal să întâlnești doar jucătoarele de top.Să joc împotriva lui Naomi ar fi o provocare. Nu am jucat niciodată după ce a câștigat cele două turnee de Grand Slam și a ajuns la un alt nivel, să zic așa. Sunt foarte curioasă cum va fi meci împotriva ei. Va fi o provocare să joc împotriva cuiva mai bine clasat decât mine”, spunea Halep despre Osaka.

Cât despre Bencic, Simona a zis că așteaptă să își ia revanșa: „Am jucat împotriva Belindei în Dubai. Am pierdut împotriva ei, dar am condus tot meciul, deci va fi o partidă deschisă pe zgură, mai diferită. Nu am jucat niciodată pe zgură una împotriva alteia, deci am încredere în mine. Îmi place zgura, deci cred că am șansa să câștig. Va fi însă o provocare extrem de importantă”, a mai spus fostul număr 1 mondial.

Simona Halep a vorbit despre Melinda Bencic, adversarul din semifinalele turneului de la Madrid. *foto: hepta.ro

Simona Halep are palmares negativ în meciurile cu Bencic

Simona Halep s-a întâlnit de trei ori până acum cu Belinda Bencic. Românca a câștigat prima întâlnire, în 16-imile de la Wimbledon în 2014, scor 6-4, 6-1. Au urmat însă două înfrângeri, mai întâi în finala de la Toronto din 2015, când Halep a fost învinsă după abandonul româncei. A treia întâlnire a fost în acest an, la sferturile din Dubai, când Bencic s-a impus din nou în trei seturi.