Simona Halep

Simona Halep, despre Sorana Cîrstea și Irina Begu: ”Merită wild-card, sper să ajungem cât mai sus”

03.05.2019 | 18:06
Simona Halep despre Sorana Cirstea si Irina Begu Merita wildcard sper sa ajungem cat mai sus
ADVERTISEMENT

Jucătoarea de tenis Simona Halep a vorbit despre faptul că Sorana Cîrstea și Irina Begu au primit wild-card-uri la turneul de categorie Premier Mandatory de la Madrid, dotat cu premii în valoare totală de 7.021.128 de dolari. Româncele și-au aflat vineri adversarele pe care le vor avea în primul tur al competiției din capitala Spaniei pe care Halep a câștigat-o de două ori, în 2016 și 2017.

Simona Halep, despre Sorana Cîrstea și Irina Begu: ”Sper să revină în top”

”Merită să primească aceste wild-card-uri, sunt jucătoare importante care acum nu mai au un clasament bun, dar sper să revină în top. Este important că avem patru jucătoare pe tablou, sper să ajungem cât mai multe în fazele superioare ale competiţiei”, a fost declarația oferită de Simona Halep pentru Digi Sport cu privire la Sorana Cîrstea și Irina Begu, care au primit invitații la turneul patronat de Ion Țiriac.

ADVERTISEMENT

România va fi reprezentată la WTA Madrid 2019 de Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu și Sorana Cîrstea. Cea mai bună româncă va întâlni în primul tur o jucătoare venită din calificări, în timp ce celelalte trei fete vor avea următoarele adversare: Mihaela Buzărnescu – Ajla Tomljanovic, Sorana Cîrstea – Madison Keys şi Irina Begu – Yulia Putintseva.

Simona Halep în timpul unui antrenament la Madrid
Simona Halep în timpul unui antrenament la Madrid

Irina Bara ar putea fi a cincea româncă pe tabloul principal la Madrid

Pe tabloul principal mai poate ajunge și Irina Bara, locul 178 WTA, care a ajuns în ultimul tur al calificărilor de la Madrid după abandonul sportivei Magdalena Ribarikova din Slovacia, locul 72 WTA. Pentru un loc pe tabloul principal al competiției de la Casa Magica, românca de 24 de ani va da piept cu ucraineanca de 16 ani Marta Kostyuk, locul 320 WTA.

ADVERTISEMENT

Înaintea debutului la WTA Madrid 2019, Simona Halep a anunțat că a răcit în timpul deplasării cu avionul spre capitala Spaniei, dar speră se refacă până la ora primului joc. Organizatorii competiției au dat publicității programul pentru sâmbătă, iar în prima zi de concurs va juca doar Irina Begu și Irina Bara în calificări. Astfel, Simona Halep va intra în concurs abia duminică.