Sport

Simona Halep și-a aflat prima adversară din 2022! Organizatorii de la Melbourne au anunțat ora de start

Simona Halep va juca în turul 1 la Melbourne Summer Set 1 cu Destanee Aiava, jucătoare venită din calificări. În cazul în care se va impune, Halep o înfruntă în turul 2 al competiției pe Gabriela Ruse.
04.01.2022 | 09:12
Simona Halep sia aflat prima adversara din 2022 Organizatorii de la Melbourne au anuntat ora de start
Simona Halep o va înfrunta pe Destanee Aiava în turul 1 la Melbourne Summer Set 1. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
04-01-2022
09:14

Simona Halep - Destanee Aiava, turul 1 la Melbourne Summer Set, miercuri de la ora 11:30

Organizatorii Melbourne Summer Set au anunțat programul de miercuri, ziua a treia de concurs. Astfel, Simona Halep – Destanee Aiava se va juca pe Rod Laver Arena, nu mai devreme de ora 11:30 a României (n.r. 20:30 ora locală).

Dacă trece de Aiava, Simona Halep o va înfrunta în turul 2 pe Gabriela Ruse, partidă care ar urma să fie programată joi dimineață.

Simona Halep și-a aflat prima adversară din 2022, după ce s-au încheiat calificările de la Melbourne Summer Set 1, turneu de categorie WTA 250 care se dispută la Melbourne.

Simona Halep – Destanee Aiava, în turul 1 la Melbourne Summer Set 1. S-au mai înfruntat și în 2018, cu victorie pentru româncă

Astfel, Simona Halep o va înfrunta pe Destanee Aiava, reprezentanta gazdelor, locul 316 în clasamentul WTA. Jucătoarea de 21 de ani nu a avut emoții în cele două partide din calificări. Halep – Aiava se va juca miercuri dimineață, iar ora de start va fi anunțată în cursul zilei de marți.

ADVERTISEMENT

În turul 1 al calificărilor, Aiava a trecut de Qiang Wang, jucătoare mult mai bine cotată, locul 104 în clasamentul WTA, scor 7-6 (11), 6-4. Iar în turul 2 a învins o altă jucătoare din Australia, Taylah Person, scor 6-4, 6-4.

Simona Halep și Destanee Aiava s-au mai înfruntat și în 2018, în turul 1 la Australian Open. A fost atunci o victorie în minimum de seturi pentru Halep, care a avut emoții în prima manșă. S-a terminat 7-6 (5), 6-1 în favoarea româncei.

ADVERTISEMENT

Dacă trece de Destanee Aiava, Simona Halep o va înfrunta pe Gabriela Ruse în turul 2 al competiției

Dacă o va învinge pe Destanee Aiava, Simona Halep va avea parte de un duel cu Elena Gabriela Ruse în turul 2 de la Melbourne Summer Set 1. Ruse e deja calificată în această fază a competiției, după ce a învins-o pe Anastasia Rodionova, locul 152 WTA, scor 6-3, 6-2.

Pe tabloul principal la Melbourne Summer Set 1 mai este și Jaqueline Cristian, cea care joacă marți dimineață în turul 1 al competiției contra Kaiei Kanepi, din Estonia.

ADVERTISEMENT

Simona Halep va avea o lună ianuarie foarte aglomerată, cu două turnee WTA înainte de Australian Open, primul Grand Slam al sezonului. Va juca săptămâna viitoare la Sydney, turneu de categorie WTA 500.

Simona Halep urcă în clasamentul WTA Live după ce Petra Kvitova și Jessica Pegula au fost eliminate

Pe 17 ianuarie va începe turneul de la Australian Open, unde Simona Halep are o misiune complicată. Trebuie să își apere punctele din 2021, când reușea să ajungă până în semifinalele competiției.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a anunțat că vrea să urce cât mai repede în clasamentul WTA și să revină în top 10. Va face primii pași încă din această săptămână. Halep a urcat două locuri în clasamentul WTA Live și este pe 18. A profitat de înfrângerile suferite de Petra Kvitova și Jessica Pegula. Cea din urmă învinsă chiar de Irina Begu.

ADVERTISEMENT