Simona Halep

Simona Halep, dezavantaj înainte de Australian Open 2021: ”Nu ne putem antrena”

25.01.2021 | 09:01
Simona Halep dezavantaj inainte de Australian Open 2021 Nu ne putem antrena
ADVERTISEMENT

Antrenorul Simonei Halep, Artemon Apostu-Efremov, a explicat care sunt avantajele și dezavantajale carantinei de la Adelaide, în comparație cu cea de la Melbourne, și care este planul înainte de Australian Open 2021.

Într-o postare pe rețelele de socializare, constănțeanca a făcut un selfie împreună cu tehnicianul australian, Darren Cahill, despre care a zis că a primit-o foarte bine.

ADVERTISEMENT

Până să intre în competiția de la Melbourne, Halep va participa alături de nume mari ale tenisului feminin și masculin la un  turneu demonstrativ, chiar la Adelaide.

Dezavantajul major al Simonei Halep înainte de Australian Open 2021

Antrenorul Simonei Halep, Artemon Apostu-Efremov, a dezvăluit că marele dezavantaj al Simonei Halep înainte de Australian Open 2021 este că nu se va putea antrena pe terenurile de la Melbourne până la începerea competițiie, în 8 februarie.

ADVERTISEMENT

”Avem condiţii foarte bune. Cei de aici, din Adelaide, şi-au dat silinţa foarte mult, sunt reguli foarte stricte de securitate. În principiu, ele seamănă cu ce e la Melbourne, avem patru ore şi jumătate în care putem să ieşim din cameră şi doar pentru a merge la teren. Tenisul este aproximativ două ore”, a declarat Apostu-Efremov.

”Singura diferenţă majoră, şi asta este dată de politica fiecărui stat în parte, este că aici avem voie să mergem toţi la teren. E permis accesul celor din grup. În rest, suntem izolaţi, nu ne vedem cu nimeni alticineva din celelalte grupuri, avem trasee diferite, totul este practic separat”, a mai spus antrenorul la emisiunea Așii Tenisului de la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

”Fiind mai puţini aici decât la Melbourne, e mai puţin stres, iar cei de aici pot să gestioneze mai bine. Dezavantajele sunt că nu ne putem antrena pe terenurile de la Australian Open şi nu o vom face pentru că, după ce Simona va juca acel demonstrativ, vom pleca a doua zi, sâmbătă, şi acolo nu se fac antrenamente sâmbătă, pentru că trebuie să reconfigureze totul pentru turneul care începe duminică.

Aici avem balcon, suntem într-un apartament, comparativ cu Melbourne, unde sunt camere de hotel. Din punct de vedere al timpului de antrenament este la fel, şi aici şi la Melbourne. Nu ne-am antrenat mai mult de două ore. E o atmosferă bună în echipă, au fost şapte zile pline, fără pauză, încercăm să profităm de fiecare moment pe care îl avem pentru a ne pregăti”, a continuat el.

ADVERTISEMENT

”Am avut un pic de noroc că vremea la început nu a fost atât de călduroasă şi am avut timp să ne acomodăm să jucăm afară. În ultimele două zile a fost foarte cald şi e bine că avem şi această ocazie, să întâlnim şi temperaturi înalte”, a încheiat Artemon Apostu-Efremov.

ADVERTISEMENT