Sporturi

Simona Halep dezvăluie punctul slab pe care i l-a depistat Darren Cahill: ”Mi-a spus că îmbătrânesc și trebuie să lucrez mai mult la sală”

14.01.2020 | 14:22
Simona Halep dezvaluie punctul slab pe care i la depistat Darren Cahill Mia spus ca imbatranesc si trebuie sa lucrez mai mult la sala
ADVERTISEMENT

Simona Halep a debutat cu o victorie în competițiile de simplu din circuitul WTA în 2020. Fostul lider mondial a câștigat meciul cu Ajla Tomljanovic (52 WTA) din turul secund de la Adelaide și s-a calificat în sferturile de finală. În ciuda victoriei, românca a dezvăluit un avertisment pe care Darren Cahill, antrenorul său, i l-a transmis după meci.

Simona Halep, despre punctul slab pe care i l-a găsit Darren Cahill: ”Mi-a spus că îmbătrânesc”

La conferința de presă de după succesul în două seturi, scor 6-4, 7-5, cu australianca Ajla Tomljanovic, Simona Halep le-a dezvăluit jurnaliștilor un avertisment primit din partea lui Darren Cahill.

ADVERTISEMENT

Antrenorul australian care a revenit alături de Simona Halep la finele sezonului trecut i-a sugerat campioanei de la Wimbledon 2019 să lucreze mai mult pe partea fizică și să acumuleze mai multă forță în picioare.

“Vreți sa fiu sinceră și să vă dezvălui ce mi-a zis? Mi-a spus ca îmbătrânesc si trebuie să lucrez mai mult pentru a căpăta putere în picioare deoarece oasele au nevoie de mai multa forță.

ADVERTISEMENT

M-am conformat și  am început să lucrez mai mult în sala de forță”, a spus Simona după succesul de la Adelaide cu Tomljanovic.

CTP a observat și el o slăbiciune în jocul Simonei: jocul la fileu

Cristian Tudor Popescu a analizat şi el prestaţia Simonei din primul meci disputat în 2020 și s-a legat de prestația ei din zona fileului.

ADVERTISEMENT

”Simona are multe zone ale jocului în care poate creşte. De exemplu, jocul la fileu. Am văzut în setul doi din acest meci o minge foarte uşoară trimisă de Tomljanovici.

Simona a lovit-o neconvingător, a trimis-o fâlfâită, pe centru, iar Tomljanovici a pasat-o cu reverul tăiat. E o zonă în care Simona ar putea să-şi îmbunătăţească mult jocul, să aibă controlul mingilor în apropierea fileului”, a spus CTP la Digisport.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, pe podiumul WTA

Grație calificării în sferturi la Adelaide, Simona Halep a urcat pe locul trei în clasamentul LIVE WTA. Românca a depășit-o pe Naomi Osaka și va rămâne pe podium cel puțin până la Australian Open, dat fiind faptul că nipona nu participă la niciun turneu în această săptămână.

În sferturile de la Adelaide, Halep va juca împotriva învingătoarei partidei dintre Aryna Sabalenka, locul 12 WTA, și Bernarda Pera, clasată pe 70 în ierarhia mondială, programat miercuri de la ora 07:30 în turul doi de la Adelaide.

ADVERTISEMENT