Sporturi

Simona Halep dezvăluie secretul menținerii în top 10 WTA: ”Nu mi-a plăcut să câștig un titlu și să nu fac nimic în următoarele luni” + rolul lui Darren Cahill în consistența jocului ei

22.02.2020 | 22:04
Simona Halep dezvaluie secretul mentinerii in top 10 WTA Nu mia placut sa castig un titlu si sa nu fac nimic in urmatoarele luni  rolul lui Darren Cahill in consistenta jocului ei
ADVERTISEMENT

Simona Halep și-a trecut în palmares al 20-lea titlu WTA din carieră. În anul 2020, la ediția cu numărul 20 de la Dubai, românca s-a impus cu 3-6, 6-3, 7-6, contra Elenei Rybakina, în finală, și bifează primul trofeu din acest sezon. La conferința de presă de după partidă, românca a vorbit despre consistența jocului ei din ultimele sezoane.

Simona Halep, despre menținerea în topul tenisului: ”Nu mi-a plăcut să câștig un titlu și să nu fac nimic în următoarele luni”

La conferința de presă ce a urmat finalei cu Elena Rybakina de la WTA Dubai, Simona Halep a vorbit despre rezultatele notabile pe care le-a obținut în ultimele 6-7 sezoane în circuitul mondial.

ADVERTISEMENT

Simonei i s-a amintit la conferință că doar cinci jucătoare active din circuit au mai multe trofee decât ea. Românca a spus că e mândră, iar fiecare turneu îi dă încredere.

”Este impresionant acest lucru. Am avut foarte multe rezultate, multe venind în acești șase, șapte ani. Mă aflu aici în top 5, top 10, ceea ce nu este ușor. Sunt mândră de meseria mea. De asemenea, acest turneu îmi oferă încredere că sunt încă acolo sus.”

ADVERTISEMENT

De asemenea, Simona Halep a mai scos în evidență secretul care este secretul rezultatelor sale. Ea spune că niciodată nu s-a relaxat după un titlu câștigat.

”Întotdeauna am avut în minte că trebuie să fie consecventă. Nu mi-a plăcut niciodată să câștig un titlu și să nu fac nimic în următoarele luni. Am urmărit să-mi construiesc forța, să-mi construiesc consecvență în fiecare săptămână.”, a spus românca la conferința de presă.

ADVERTISEMENT

Darren Cahill, rol important în atitudinea Simonei din ultimele sezoane

Australianul Darren Cahill, omul care a dus-o pe Halep în fruntea tenisului mondial feminin și alături de care a triumfat la primul Mare Șlem din carieră, a jucat un rol fundamental în transformarea Simonei.

”De când l-am cunoscut pe Darren, m-am gândit că trebuie doar să ne uităm la poza de ansamblu, nu doar la săptămâna unui turneu. Cred că am făcut asta destul de bine. De aceea pot să stau atât de mult timp în top.

ADVERTISEMENT

Cred că acest lucru mă face mai mândră de mine decât să câștig titluri. Fiind aici, în top, înseamnă că ai putere, atât mentală, cât ți fizică”

ADVERTISEMENT
Tags: