Simona Halep

Simona Halep, dezvăluiri despre contribuția lui Darren Cahill în ascensiunea profesională: „De la el am învățat cum să te distrezi pe teren. Mi-a spus că sunt nebună, dar știam deja”

13.04.2020 | 17:43
Simona Halep dezvaluiri despre contributia lui Darren Cahill in ascensiunea profesionala De la el am invatat cum sa te distrezi pe teren Mia spus ca sunt nebuna dar stiam deja
ADVERTISEMENT

Canalul de Youtube al Australian Open, turneul de Grand Slam de la Melbourne, a realizat un amplu reportaj în care principalii protagoniști sunt Simona Halep și Darren Cahill. Materialul video prezintă relația antrenor dintre jucător, dar și influența majoră pe care australianul a avut-o în ascensiunea campioanei de la Wimbledon.

Simona Halep, semifinală la Australian Open

La începutul acestui an, Simona Halep a reușit a doua semifinală din carieră la Australian Open, după un parcurs fără set cedat până la partida cu Garbine Muguruza.

ADVERTISEMENT

În timpul turneului de Grand Slam, organizatorii de la Melbourne au realizat un reportaj cu Simona Halep și Darren Cahill, în care este evidențiată relația specială pe care o au, care a fost publicat recent pe canalul de Youtube al Australian Open.

Simona Halep a dezvăluit influența majoră pe care antrenorul australian a avut-o în ascensiunea sa profesională și cel mai important lucru învățat de la Cahill: „Când trebuie să râdem, râdem”.

ADVERTISEMENT

Ne distrăm destul de mult. De fapt, am învățat de la el cum să te și distrezi pe terenul de antrenament. Avem deja cinci ani de când lucrăm și am învățat foarte multe lucruri de la el.

Este o persoană destul de relaxată, eu nu sunt așa și a trebuit să mă adaptez. Când trebuie să muncim… muncim. Atunci nu este de râs! Dar când trebuie să râdem, râdem.

ADVERTISEMENT

Tot ce îmi spune este special. Mi-a spus de multe ori că trebuie să rămân puternică, orice s-ar întâmpla pe teren. Am vorbit cu el și mi-a spus că sunt nebună. Știam deja asta… Îmi dă mereu sfaturi bune și cred că o să-mi aduc aminte mereu sfaturile lui”, a spus Simona Halep.

Sacrificiile unei cariere în sportul profesionist

Darren Cahill recunoaște că o carieră în sportul profesionist presupune sacrificii considerabile, antrenorul fiind departe de familie aproape tot anul.

ADVERTISEMENT

Să fii antrenor de tenis nu este ușor. Îți lași familia și ești plecat de acasă 35 poate chiar 40 de săptămâni pe an.

Este foarte important ca sportivul pe care îl antrenezi să performeze, așa se decide și câți bani faci în această perioadă.

Nu este ca la un antrenor de fotbal sau de baschet, când semnezi un contract pe o anumită perioadă, aici câștigul se poate schimba de la săptămână la săptămână.

Este o meserie care face parte din sângele meu și din al familiei mele. Joc tenis și sunt pe drumuri încă de la 16 ani. Asta am făcut în ultimii 36 de ani”, recunoaște Darren Cahill.

ADVERTISEMENT