Simona Halep pe locul 5 într-un top surpriză!

Dragos Suciu   
în Simona Halep
02/03/2018, 17:48
Simona Halep pe locul 5 într-un top surpriză!

Openul Australian de la Melbourne a consemnat o premieră pentru tenisul feminin românesc, ţara noastră oferind pentru prima dată în istorie capul de serie principal pe tabloul feminin de simplu, evident graţie Simonei Halep.

Luând în calcul situaţia din acest moment, este destul de probabil ca Roland Garros să înceapă tot cu Halep din postura de lider mondial, sportiva noastră având şansa de a lua un avantaj important faţă de Caroline Wozniacki în cadrul sezonului american de hard, acolo unde daneza are mult mai multe puncte de apărat. Deşi Simona trebuie să apere titlul de la Madrid şi finala de la Roma, distribuţia punctelor pare să îi dea câştig de cauză Simonei.

Simona Halep doar pe 5 în topul inedit!

O iniţiativă interesantă a aparţinut unui jurnalist american, ce a stabilit o ierarhie a jucătoarelor aflate în Top 10 WTA în momentul actual, în funcţie de câte prezenţe la turneele de Grand Slam au avut din postura de cap de serie. Surprinzător sau nu, Simona ocupă locul 5, în spatele lui Venus Williams, Caroline Wozniacki, Petra Kvitova şi Angelique Kerber.

Cele 18 astfel de participări ale Simonei la turneele de Grand Slam sunt totuşi departe de cele 67 ale lui Venus Williams, în timp ce pe locurile codaşe se află Jelena Ostapenko (4), Caroline Garcia (10) şi Karolina Pliskova (12). 

 

Închide ×