Simona Halep

Simona Halep doboară un record istoric! Performanța senzațională a campioanei de la Wimbledon

02.09.2019 | 17:21
Simona Halep doboara un record istoric Performanta senzationala a campioanei de la Wimbledon

Jucătoarea de tenis Simona Halep doboară un record istoric în circuitul WTA și intră direct în lumea mare a tenisului. Campioana de la Wimbledon a părăsit prematur ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, fiind învinsă în turul doi de americanca Taylor Townsend și ratând o posibilitate destul de mare de a reveni pe primul loc al clasamentului WTA.

Simona Halep doboară un record istoric

Deși a avut o nouă prestație dezamăgitoare la US Open, Simona Halep a reușit totuși să doboare un record istoric. Fiind una dintre cele mai constante jucătoare din circuit în ultimii ani, ea a ajuns la a 293-a săptămână în care se află în Top 10 în clasamentul WTA și a egalat-o pe legendara Venus Williams, care s-a aflat în această postură în perioada 30 martie 1998 – 9 noiembrie 2003, conform ziare.com.

Cu toate că a fost eliminată în turul doi la Flushing Meadows, Simona Halep nu are emoții cu părăsirea Top 10, astfel că începând de săptămâna viitoare va deveni jucătoarea în activitate cu cele mai multe săptămâni consecutive în Top 10. Ea a pătruns între primele zece jucătoare ale lumii la 27 ianuarie 2014, iar de atunci nu a mai ieșit niciodată din elită. Mai mult, dintre cele 293 de săptămâni, 270 au fost petrecute în top 5 WTA, iar 192 în Top 3.

Simona Halep în timpul conferințeri de presă după înfrângerea cu Taylor Townsend de la US Open

Halep mai joacă doar 4 turnee în acest an

În momentul în care Simona Halep a pătruns pentru prima dată în Top 10, la 27 ianuarie 2014, tenisul era dominat de americanca Serena Williams. Între cele mai bune sportive ale acelui moment se mai aflau Victoria Azarenka (Belarus), Na Li (China), Agnieszka Radwanska (Polonia), Maria Sharapova (Rusia), Petra Kvitova (Cehia), Sara Errani (Italia), Jelena Jankovici (Serbia) și Angelique Kerber (Germania).

După ce a părăsit prematur US Open, Simona Halep va merge în perioada 9-15 septembrie la cel mai nou turneu din circuitul WTA, Zhengzhou Open. Apoi, pentru campioana de la Wimbledon vor urma competițiile de la Wuhan și China Open, pentru ca în finalul anului să joace la Turneul Campioanelor, acolo unde cel mai probabil va obține calificarea.

Tags: