Simona Halep, dominantă în primul set al meciului cu Lesia Tsurenko de la WTA Dubai 2019

Irina Aldea   
în Tenis
20/02/2019, 12:40
Simona Halep, dominantă în primul set al meciului cu Lesia Tsurenko de la WTA Dubai 2019
Simona Halep a dominat în primul set al meciului cu Lesia Tsurenko de la Dubai

Simona Halep a dominat în primul set al meciului cu Lesia Tsurenko de la Dubai. Venită după o finală disputată la Doha cu belgianca Elise Mertens, Simona Halep pare că nu are de gând să se oprească aici cu victoriile. Ea a învins-o la Dubai în turul secund pe Eugenie Bouchard şi a început foarte bine şi meciul contra Lesie Tsurenko la turneul organizat în Emiratele Arabe Unite, de categorie Premier 5, cu premii totale în valoare de 2,828,000 de dolari. Competiţia din Emiratele Arabe Unite se desfăşoară în perioada 17-23 februarie.

Simona Halep s-a impus în primul set al întâlnirii cu ucraineanca de pe locul 24 WTA după 35 de minute de joc, scor 6-3. Sportiva noastră a oferit şase lovituri câştigătoare, faţă de cele şapte reuşite de adversara ei, şi a comis opt greşeli neforţate, faţă de cele 13 ale ucrainencei. Simona Halep a obţinut patru break-uri şi şi-a cedat de două ori serviciul, oferind prea puţin oponentei ei pentru a avea probleme în primul set.

Simona Halep a convins în primul set al meciului cu Lesia Tsurenko

Setul secund nu a început la fel, Lesia Tsurenko a făcut break în debutul setului secund, iar mai apoi l-a confirmat la scurt timp. Simona pare, totuşi, într-o formă de joc fantastică şi este pregătită să obţină un rezultat foarte bun şi la turneul din Dubai, acolo de unde a absnetat la ultimele două ediţii. Ea poate profita de contextul clasamentului mondial, mai ales că liderul mondial din WTA, Naomi Osaka, a fost eliminată surprinzător în turul secund al turneului din Emiratele Arabe Unite.

Dacă Simona se va impune la turneul din Dubai, ea se poate apropia la doar 434 de puncte WTA de liderul mondial.  Este un context favorabil şi pentru că nipona va avea o mulţime de puncte de apărat în perioada următoare. Ea a câştigat anul trecut turneul de la Indian Wells.

Închide ×