Sporturi

Simona Halep, drum liber spre o nouă finală la Roland Garros! Cum s-a eliberat traseul româncei

30.05.2019 | 20:24
Simona Halep drum liber spre o noua finala la Roland Garros Cum sa eliberat traseul romancei

Simona Halep campioana en-titre la Roland Garros, ar putea avea parte de un traseu favorabil până în finala turneului ei preferat. Cap de serie numărul trei la ediţia din acest an, Simona a scăpat la Paris de cea mai periculoasă adversară pe care o putea întâlni în sferturile de finală ale competiţiei, Petra Kvitova.


UPDATE, 30 mai, ora 20:24 / Nu mai puțin de șapte capi de serie de pe jumătatea de tablou a Simonei Halep au pierdut ori s-au retras joi în turul doi, eliberând practi calea româncei spre o nouă finală. Cele șapte favorite sunt Aryna Sabalenka (11), Qiang Wang (16), Daria Kasatkina (21), Bianca Andreescu (22), Caroline Garcia (24), Su-Wei Hsieh (25), Maria Sakkari (29).


Traseul virtual al Simonei Halep s-a eliberat până în semifinale la Roland Garros 2019

Petra Kvitova, favorita numărul șase la al doilea turneu de Grand Slam al anului, s-a retras de la Roland Garros 2019 înaintea meciului pe care trebuia să îl joace luni cu Sorana Cîrstea. O accidentare la antebrațul stâng a forțat-o pe jucătoarea din Cehia să renunțe la participarea turneului major de la Paris. Prin urmare, Cîrstea va juca în runda inaugurală cu slovena Kaja Juvan (lucky loser, locul 131 WTA).

Simona Halep şi Petra Kvitova ar fi urmat să se întâlnească în sferturile de finală. Alte variante pentru această fază a competiţiei pentru românca de pe locul 3 WTA sunt Anett Kontaveit sau Aryna Sabalenka. În primul tur, Simona Halep o va întâlni pe australianca Ajla Tomljanovic, locul 47 WTA, urmând ca în turul secund să o întâlnească pe câştigătoarea dintre Paquet şi Linette.

Simona Halep are drum liber spre o nouă finală la Roland Garros

Simona Halep, drum liber până în penultimul act al RG19

Românca în vârstă de 27 de ani ar putea să o întâlnească în turul trei pe una dintre Gavrilova, Bouchard sau Tsurenko, iar în optimile de finală pe Wang, Zheng sau Kasatkina. Reprezentanta noastră este pe aceeaşi parte de tablou cu liderul mondial din WTA, Naomi Osaka, pe care ar urma să o întâlnească în semifinale. De asemenea, în penultimul act ar mai putea-o întâlni pe Barty, Serena sau Garcia. În finala competiţiei ar putea da peste Pliskova, Bertens sau Stephens, finalista de anul trecut.