Simona Halep

Simona Halep spre locul 1 din nou? Perspectivele sezonului

Australian Open a adus o performanţă foarte bună pentru Simona Halep, deşi calculul final nu pare să o aducă în câştig pe jucătoarea noastră ce a pierdut statutul de lider mondial, precum şi cea de-a treia finală de Grand Slam din carieră.
29.01.2018 | 13:18
Simona Halep spre locul 1 din nou Perspectivele sezonului
ADVERTISEMENT

Australian Open 2018 s-a încheiat, iar acum este timpul concluziilor fireşti după ceea ce s-a întâmplat în cele două săptămâni la Melbourne. Simona Halep a reuşit cea mai bună performanţă a carierei în Australia, după un turneu ce a testat-o extrem atât din punct de vedere fizic cât şi din punct de vedere psihic. A fost un Grand Slam al premierelor, pe lângă prima finală la Melbourne, Simona a jucat şi primele sale meciuri ce au trecut de 6-6 în decisiv, precum şi prima partidă cu locul 1 mondial ca miză.

Poate că suntem obişnuiţi ca în primă instanţă să judecăm sportul după impresia imediată, după ultima secvenţă ce ni se derulează în memorie. În 1994 ne-a rămas impregnată adânc în conştiinţă ieşirea greşită a lui Prunea, în sfertul de la Euro 2000 am rămas cu gustul amar al cartonaşului roşu primit de Hagi, după finala Mondialului de Handbal din 2005 ne-a dezamăgit înfrângerea clară din faţa Rusiei, iar acum rămânem cu reverul acela blocat rigid de Simona în mijlocul fileului, la minge de meci pentru Wozniacki. De cele mai multe ori contextul larg poate fi privit abia după ce a trecut o perioadă de timp. Şi privind contextul larg, probabil că vom realiza faptul că acest Australian Open a fost cel mai bun turneu de Grand Slam din cariera Simonei Halep!

ADVERTISEMENT

Simona Halep la Australian Open, mai număr 1 ca oricând!

Numărul 1 mondial nu înseamnă doar un număr de puncte corespunzător celor 52 de săptămâni sau criteriul după care sunt stabiliţi capii de serie. Este un statut ce te obligă să îţi asumi jocul, să faci ca lucrurile să se întâmple pe teren, să lupţi până la ultimul punct, să abordezi orice situaţie cu gândul la victorie şi să rămâi acolo până la ultima picătură de energie. Vă sună cunoscut? Această gamă a atributelor a fost relevată mai bine ca oricând de Simona Halep la Australian Open. Atunci când nu rămâi cu trofeul la finalul competiţiei, e foarte important să rămâi cu lecţiile învăţate şi cu mentalitatea potrivită. Roland Garros nu e chiar atât de departe, iar dacă Simona va reuşi să perpetueze semnele foarte bune de la Melbourne, titlul va veni şi nu va rămâne singur în vitrină. Iar locul 1 mondial va fi o concluzie firească. Pentru că tenisul ei aşa arată!

Ar trebui să urmeze Fed Cup, contra Canadei, la Cluj-Napoca, dar personal mă îndoiesc că după maratonul de la Melborune, va fi aptă din punct de vedere fizic, iar miza întâlnirii nu e chiar atât de mare încât prezenţa Simonei să fie urgentă. Apoi Doha şi Dubai, turnee ce i-au plăcut mereu, înainte ca toate drumurile să ducă spre Sunshine Double, Indian Wells şi Miami, acolo unde vor fi din nou puncte multe în joc, iar tenisul trebuie să ajungă din nou la cel mai înalt nivel pentru sportiva noastră. Melbourne a fost un episod probabil definitoriu în cariera Simonei Halep. Să vedem cu ce va rămâne! 

ADVERTISEMENT