Simona Halep

Simona Halep, după ce și-a luat revanșa în fața lui Elise Mertens: ”Am fost mai puternică mental decât la Doha”

27.01.2020 | 09:27
Simona Halep dupa ce sia luat revansa in fata lui Elise Mertens Am fost mai puternica mental decat la Doha
ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Australian Open 2020 după un nou meci în minimum de seturi. Favorita 4 de la Melbourne a trecut în optimi de Elise Mertens (17 WTA), cu 6-4, 6-3. Pentru româncă a fost o revanșă luată în fața belgiencei după finala dureroasă pierdută contra acesteia în februarie 2019 la Doha.

Simona Halep explică succesul contra lui Mertens după finala pierdută la Doha în 2019

Simona Halep s-a calificat, luni, în a 13-a semifinală de Grand Slam din carieră. Performanța de excepție a româncei a coincis cu o revanșă luată în fața lui Elise Mertens, jucătoarea în fața căreia pierdea finala de la Doha în urmă cu un sezon.

ADVERTISEMENT

Simona recunoaște că a jucat diferit față de Doha și dezvăluie că toată cheia succesului de la Melbourne a stat în mentalul ei.

Și în prezent, Mertens a revenit în setul secund, însă Halep spune că a stat solid din punct de vedere mental și a resetat din memorie tot ce a fost la Doha.

ADVERTISEMENT

”A fost un meci bun din punct de vedere al tenisului. Și fizic a fost la fel. Ea a jucat diferit, dar și eu am fost solidă, am lovit puternic. Am pierdut game-urile pe fondul unui joc mai moale.

A fost mai agresivă și cu lovitura de dreapta a lovit mult mai solid. M-a deranjat și cu lovitura în lung de linie, reverul, care m-a deranjat.

ADVERTISEMENT

Am jucat diferit față de Doha, dar mai mult a fost mentală situația. Când am simțit presiunea scorului am resetat tot ce a fost la Doha. Am fost mai puternică mental decât acolo”, a spus Halep la conferința de presă.

  • 6-3, 4-6, 3-6 a fost scorul finalei Halep – Mertens de la Doha din 2019

Halep, înainte de meciurile viitoare: ”Dacă sunt sănătoasă, victoriile vor veni”

Întrebată dacă poate menține ritmul succeselor și al evoluțiilor bune de până acum de la Australian Open, Simona Halep a spus că totul depinde de starea ei fizică și sportivă.

ADVERTISEMENT

”Vom vedea dacă voi putea menține ritmul. Eu îmi doresc, vom vedea de la zi la zi. Am așteptări de la mine. Dacă sunt bine și sănătoasă voi continua să câștig meciuri. Contează să fac jocul pe care îl știu, pe care îl simt și rezultatele vor veni”, a adăugat Simona.

ADVERTISEMENT