Sporturi

Simona Halep e cea mai bună din istoria turneului de la Madrid! Ce record a stabilit românca

15.05.2019 | 08:00
Simona Halep e cea mai buna din istoria turneului de la Madrid Ce record a stabilit romanca

Simona Halep e cea mai bună din istoria turneului de la Madrid. Simona Halep, locul 3 WTA, se află în această săptămână la Madrid, acolo unde va disputa marea finală de la Mutua Madrid Open 2019, de categorie Premier Mandatory, cu premii totale în valoare de 7,021,128 de dolari. Competiţia organizată în Capitala Spaniei, la Caja Magica, se desfăşoară în perioada 4-11 mai.

Simona Halep a stabilit un record la turneul patronat de Ion Ţiriac

Simona Halep se simte ca acasă la Madrid, lucru susţinut şi de ea. Simona s-a impus în semifinală la Caja Magica în faţa elveţiencei Belinda Bencic, locul 18 WTA, scor 6-2, 6-7, 6-0, la capătul unui meci care a durat două ore. Până acum, la turneul patronat de Ion Ţiriac, Simona le-a învins pe Margarita Gasparyan, Johanna Konta, Viktoria Kuzmova, Ashleigh Barty şi Belinda Bencic. Românca în vârstă de 27 de ani a cedat un singur set până în finală.

Simona Halep a intrat în istoria turneului organizat în Capitala Spaniei. Ea a devenit astăzi singura jucătoare care s-a calificat în finala de la Madrid de patru ori. Nicio altă jucătoare nu a mai reuşit asta până acum. Simona a câştigat două titluri la această competiţie şi a cedat o finală în faţa Mariei Şarapova în 2014. Pe cea de-a patra finală o va disputa împotriva câştigătoarei dintre Sloane Stephens şi Kiki Bertens. În afară de Simona, Petra Kvitova a cucerit trei titluri la Madrid, din tot atâtea finale disputate.

Simona Halep, în căutarea celui de-al treilea titlu la Caja Magica

“Încerc să dau tot ce pot atunci când intru pe teren, sunt foarte motivată când vin la Madrid. Am jucat mereu cel mai bun tenis al meu aici, acum nu sunt încă sută la sută, dar cresc zi de zi. Sunt foarte fericită de felul în care am jucat. O finală este o finală, e diferită, trebuie să mă concentrez, va fi o mare provocare să câștig acest turneu. Nu am presiune, doar vreau să mă simt bine și că încerc să câștig”, a declarat Simona Halep la finalul semifinalei.