Simona Halep

Simona Halep e de neclintit! Ce bornă istorică a atins înainte de Australian Open

26.01.2021 | 23:16
ADVERTISEMENT

Racheta numărul unu a României, Simona Halep a intrat într-un top exclusivist al jucătoarelor de tenis. De 7 ani românca nu a ieșit Top 10 mondial.

Halep a pătruns prima oară în primele 10 jucătoare din circuitul mondial de tenis în ianuarie 2014. În două rânduri a urcat chiar pe locul 1 în topul WTA, prim oară pe 7 octombrie 2017, a doua oară în februarie 20018 și a fost lider mondial vreme de 64 de săptămâni.

ADVERTISEMENT

Din 2014 și până azi, Simona Halep nu a ieșit nici o zi din Top 10 și ocupă un fantastic loc 8 în clasamentul tuturor timpurilor, al jucătoarelor cu cea mai longevivă perioadă de prezență în primele 10 jucătoare ale lumii.

La sfârșitul acestei săptămâni va întâlni liderul actual în topul WTA

În această perioada Simona Halep se pregătește la Adelaide în vederea participării la Australian Open, primul turneu de Mare Șlem al anului. Până să intre în competiția de la Melbourne, Halep va participa, vineri, la un turneu demonstrativ.

ADVERTISEMENT

Numărul 1 mondial, australianca Ashleigh Barty, va fi adversara Simonei în demonstrativul de la Adelaide. Într-o altă partidă, Irina Begu, partenera de antrenamente a Simonei Halep, o va înfrunta pe Venus Williams, iar fosta lideră a circuitului mondial, Serena Williams, pe Naomi Osaka, și a fost număr 1 WTA.

După demonstrativul de la Adelaide, Simona Halep va mai avea o săptămână la dispoziție până la debutul la Australian Open.

ADVERTISEMENT

Australian Open, o mină de aur

Simona Halep este a doua favorită la Australian Open. Dacă va câștiga turneul de la Antipozi românca va încasa un cec în valoare de 2,83 milioane de dolari. Simpla prezență pe tabloul principal al turneului de la Melbourne le asigură jucătorilor câte un cec în valoare de 61.899 de dolari.

Alături de Halep (numărul 2 WTA), pe tabloul principal al Australian Open mai au asigurată prezența Patricia Țig (57), Sorana Cîrstea (71), Irina Begu (78) și Ana Bogdan (92), iar Mihaela Buzărnescu ar putea intra în turul inaugural în calitate de lucky looser.

ADVERTISEMENT

Alte trei românce sunt înscrise exclusiv la dublu. În această probă, echipele prezente pe tabloul principal sunt: Monica Niculescu/Patricia Țig, Irina Begu/Nadia Podoroska, Andreea Mitu/Raluca Olaru, Ana Bogdan/Rebecca Peterson.

ADVERTISEMENT