Sporturi

Simona Halep e încrezătoare înainte de Australian Open: „Trebuie să lupt până la capăt, dar am nevoie și de șansă”

28.01.2021 | 09:05
Simona Halep e increzatoare inainte de Australian Open Trebuie sa lupt pana la capat dar am nevoie si de sansa
ADVERTISEMENT

Simona Halep este încrezătoare înainte de primul Grand Slam al anului și declară că „orice turneu se poate câștiga dacă lupți până la capăt și crezi în tine”.

Simona Halep (29 de ani) a discutat despre carantina pe care o efectuează în Adelaide, dar și despre secretul cu ajutorul căruia se poate impune pentru prima dată la Australian Open, competiție care se va disputa între 8 și 21 februarie.

ADVERTISEMENT

Jucătoarea din România a vorbit cu jurnaliștii din Australia și a dat mai multe detalii despre carantina de la Adelaide. Chiar dacă, teoretic, sportiva noastră are dreptul la cinci ore de antrenament pe zi, Simona declară că stă doar două ore pe terenul de tenis.

Simona Halep crede în șansele ei la Australian Open

În același timp, sportiva din Constanța este încrezătoare că se poate impune la turneul din Australia. Simona a fost aproape de a câștiga trofeul în 2018, însă a fost învinsă în ultimul act de Caroline Wozniacki (Danemarca), cu 6-7 (2), 6-3,4-6. La ediția trecută, Halep a fost eliminată în semifinale, cu 6-7 (8), 5-7 de Garbine Muguruza (Spania).

ADVERTISEMENT

„Nu e ușor deloc, deoarece trebuie să stăm numai în cameră și avem voie să mergem pe teren pentru a ne antrena timp de cinci ore. Dar nu m-am antrenat mai mult de două ore pe zi până acum. În acele două ore am jucat tenis, apoi m-am întors în cameră”, a spus Simona Halep, a doua jucătoare a lumii.

Sportiva din Constanța a discutat și despre șansele ei de a se impune la Australian Open, dar și despre arma ei secretă – încrederea:

ADVERTISEMENT

Simona Halep: „Poți câștiga orice turneu dacă lupți până la capăt și crezi în tine”

„Să sparg gheața la Australian Open ține poate și de șansă, de noroc. Am fost foarte aproape în două rânduri. Având încredere, poate voi cuceri acest turneu. Cert este că mă aflu aici și am posibilitatea să o fac. Și să continui să muncesc și să cred că o pot face. Poți câștiga orice turneu dacă lupți până la capăt și crezi în tine!”

Sportiva din România se pregătește pentru un demonstrativ în care va juca cu numărul 1 mondial, Ashleigh Barty, vineri, pe 29 ianuarie. Înainte de începerea competiției din Australia, Simona Halep a atins o nouă bornă impresionantă după ce a petrecut 7 ani la rând între primele 10 jucătoare ale lumii. Simona a ajuns prima oară în Top 10 mondial în ianuarie 2014 și se afla tot în Australia.

ADVERTISEMENT

Ashleigh Barty se află pe primul loc în ierarhia mondială cu 8717 puncte acumulate. Simona Halep este pe locul 2, cu 7255 de puncte, iar Naomi Osaka ocupă ultima treaptă a podiumului, cu 5780 de puncte.

ADVERTISEMENT