Simona Halep

Simona Halep e la un pas de locul 2 WTA! Petra Kvitova, eliminare neașteptată la Miami Open 2019

27.03.2019 | 10:36
Simona Halep e la un pas de locul 2 WTA Petra Kvitova eliminare neasteptata la Miami Open 2019

Jucătoarea de tenis Simona Halep e la un pas de revenirea pe locul 2 WTA, după ce Petra Kvitova a fost eliminată în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory de la Miami, dotat cu premii în valoare de peste nouă milioane de dolari. Sportiva din Cehia urcase pe poziția secundă, în locul Simonei, după încheierea în urmă cu zece zile a competiției de la Indian Wells.

Simona Halep e la un pas de locul 2 WTA

Petra Kvitova, cap de serie numărul 3, a fost învinsă în noapte de marţi spre miercuri în sferturile de finală de la Miami Open 2019 de australianca Ashleigh Barty, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 12, cu scorul de 7-6 (6), 3-6, 6-2, după un meci care a durat puțin peste două ore și jumătate. Aceste eșec suferit de Kvitova o pune într-o situație foarte bună pe Simona Halep.

Românca este la un pas de a reveni pe locul 2 WTA, iar pentru acest lucru are nevoie de victorie în partida cu chinezoaica Qiang Wang, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 18, din sferturile de finală ale turneului de la Miami. Întâlnirea dintre cele două sportive a fost programată de organizatori pentru ziua de miercuri, de la ora 19:00, ora României, pe Arena Centrală, Hard Rock Stadium.

Simona Halep este felicitată de Venus Williams după victoria din optimile de finală de la Miami Open 2019
Simona Halep este felicitată de Venus Williams după victoria din optimile de finală de la Miami Open 2019

Halep are nevoie de finală pentru a redeveni lider mondial

Simona Halep a rămas singura jucătoare din competiție care o poate detrona pe japoneza Naomi Osaka din fotoliul de lider al clasamentului mondial. Nipona a urcat pe prima poziție în locul constănțencei imediat după Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Pentru a redeveni numărul 1 în ierarhia tenisului feminin, Halep are nevoie să ajungă în finala de la Miami.

Bookmakerii o văd mare favorită pe Simona Halep la câștigarea întâlnirii cu Qiang Wang din sferturile de finală ale competiției din Florida, dar este considerată cu prima șansă și la câștigarea turneului de la Miami. Românca a participat și în proba de dublu alături de nemțoaica Julia Goerges, dar cele două au pierdut dramatic meciul din optimile de finală cu Monica Niculescu și Abigail Spears, scor 6-1, 5-7, 8-10.