Simona Halep e peste nume grele din istoria WTA. Topul în care a depăşit legende ale tenisului mondial

Gabriel Esanu   
in Simona Halep
08/11/2018, 18:04
Simona Halep e peste nume grele din istoria WTA. Topul în care a depăşit legende ale tenisului mondial
Simona Halep e peste nume grele din istoria WTA. Doar Serena Williams şi Maria Şarapova o depăşesc

Simona Halep a terminat sezonul pe primul loc în clasamentul WTA, pentru al doilea an la rând, chiar dacă a fost chinuită de o accidentare la spate în această toamnă. Românca este deja jucătoarea care rezistă de cel mai mult timp în top 10 şi, mai mult, face paşi importanţi şi din perspectiva unei alte statistici foarte interesante: numărul de sezoane încheiate în top 4, careul de aşi al WTA.

Simona Halep este la al cincilea sezon consecutiv încheiat între cele mai bune patru jucătoare ale lumii. 2014, 2015, 2016, 2017 şi 2018 sunt anii în care românca a reuşit să stea sus, între cele mai bune din circuit. Prin această performanţă, Halep reuşeşte să lase în urmă câteva dintre cele mai grele nume din tenis. Într-o ierarhie realizată după 1999, Simona este pe podium.

Simona Halep e peste nume grele din istoria WTA. Doar Serena Williams şi Maria Şarapova au terminat mai multe sezoane între primele patru

Românca tocmai le-a depăşit pe Amelie Mauresmo, Kim Clijsters şi Venus Williams, jucătoare care au terminat de doar patru ori sezonul între primele jucătoare ale lumii în intervalul de timp ales. Iar românca a reuşit să egaleze alte două jucătoare foarte importante, Lindsay Davenport şi Caroline Wozniacki, ultima una dintre rivalele importante din acest an. De altfel, Caro a terminat şi ea între primele patru, poziţia a treia.

Jucătoarea care a terminat cele mai multe sezoane între primele patru, din 1999 până în prezent, este Serena Williams. Americanca nu a lipsit din careul de aşi în nu mai puţin de 11 ani. Maria Şarapova este a doua clasată în această ierarhie, cu opt sezoane terminate între primele patru. În spatele Simonei sunt foarte multe jucătoare care au scris istorie în sportul alb. Justine Henin, Victoria Azarenka şi Martina Hingis au doar trei sezoane fiecare în careul de aşi.

Închide ×