Sporturi

Simona Halep – Ekaterina Alexandrova 6-1, 6-4. Simona face un nou joc de excepţie şi obţine calificarea în semifinale la WTA Stuttgart

23.04.2021 | 22:12
Simona Halep  Ekaterina Alexandrova 61 64 Simona face un nou joc de exceptie si obtine calificarea in semifinale la WTA Stuttgart
ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a calificat în semifinale la WTA Stuttgart după ce a învins-o pe Ekaterina Alexandrova, scor 6-1, 6-4. Va juca pentru un loc în finală cu Aryna Sabalenka, care a trecut în „sferturi” de Anett Kontaveit.


6-4. Simona îşi face serviciul şi obţine calificarea în setul doi.

5-4. Un nou game bun pentru Simona, care revine în avantaj cu break.

4-4. Alexandrova face break.

4-3. Alexandrova îşi face serviciul.

4-2. Halep îşi face serviciul şi se apropie de semifinale.

3-2. Simona face din nou break.

2-2. Simona răspunde cu un game bun de serviciu.

1-2. Alexandrova şi-a ridicat nivelul, Simona a început să greşească.

1-1. Simona îşi pierde serviciul pentru prima dată în meci.

1-0. Simona Halep începe setul doi cu break.


6-1. Simona Halep, demonstraţie de tenis în primul set cu Alexandrova.

5-1. Alexandrova face primul ei game din meci.

5-0. Simona îşi face serviciul, prestaţia ei este magistrală.

4-0. Simona o domină de o manieră categorică pe Alexandrova.

3-0. Simona îşi face din nou serviciul fără probleme.

2-0. Simona Halep face break într-un game în care ratase primele trei şanse.

1-0. Simona începe perfect cu serviciul. Game la zero.


Meciul Simona Halep – Ekaterina Alexandrova are loc vineri, 23 aprilie, cu începere de la ora 20:00, în cadrul sferturilor de finală ale turneului de 500 de puncte de la Stuttgart, una dintre principalele competiţii pe zgură din Europa.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a reuşit un meci excelent la prima ei apariţie pe zgură în acest sezon şi după o pauză de o lună, forţată de o problemă medicală apărută în turneul de la Miami, unde a fost nevoită să nu se mai prezinte la meciul cu Anastasija Sevastova, şi a învins-o cu 2-o pe Marketa Vondrusova.

Halep a recunoscut că a făcut un joc foarte bunşi consistent împotriva numărului 20 mondial şi în faţa căreia nu mai câştigase niciodată până atunci, scorul la general fiind acum 2-1 pentru Vondrusova. Important este că primul meci al Simonei a arătat multă soliditate şi faptul că nu mai are probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT

Simona Halep – Ekaterina Alexandrova Live stream Digi Sport 2

Partida Simona Halep – Ekaterina Alexandrova se dispută vineri, 23 aprilie, de la ora 20:00, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart şi poate fi vizionată în exclusivitate în România pe canalul Digi Sport 2. Aveţi însă şi opţiunea de a intra pe site-ul FANATIK.RO, pentru a urmări jocul în format LIVE VIDEO. 

Este un nou examen dificil pentru jucătoarea noastră, pentru că Alexandrova este numărul 34 mondial şi este o jucătoare care îşi bazează mult rezultatele pe jocul în forţă, serviciu şi execuţii la limita winnerului. Rusoiaca este una dintre cele mai agresive jucătoare din circuitul WTA, indiferent de suprafaţa pe care se dispută meciul.

ADVERTISEMENT

Rusoiaca a spulberat-o pe Bencic în turul 2

Dovada calităţii certe a Ekaterinei Alexandrova a putut fi observată cu uşurinţă la partida din cadrului turului al 2-lea, în care rusoaica nu i-a lăsat nici cea mai mică şansă elveţiencei Belinda Bencic, pe care a executat-o în două seturi. Un joc foarte precis şi cu lovituri extrem de puternice şi de bine plasate a avut Alexandrova în partida precedentă.

La capitolul meciuri directe Halep nu stă bine, fiind condusă cu scorul de 1-2 la general. Două meciuri au avut loc în 2019, ultimul în februarie, la Gippsland Trophy, la Melbourne, înainte de Australian Open. Halep a câştigat greu, în decisiv, la Cincinnati mai mult pentru că adversara a comis un număr mare de erori neforţate şi a pierdut la Beijing, într-un meci de două seturi în care Simona a avut nevoie de fizioterapeut. Anul acesta, la Melbourne, a fost spulberată cu 6-2, 6-1, dar a acuzat dureri la spate.

ADVERTISEMENT

Cotă extrem de scăzută pentru victoria lui Halep

Dacă va reuşi să repete evoluţia consistentă din meciul câştigat în faţa cehoaicei Vondrusova, Halep va avea şansa de a egala raportul de forţe în disputele cu Alexandrova. Rusoiaca a declarat că va fi un meci echilibrat, dar s-a arătat destul de optimistă pentru a merge mai departe.

Surprinde foarte tare cota extrem de scăzută acordată Simonei pentru victorie, doar 1,33, în condiţiile în care

ultimele două meciuri directe au revenit rusoiacei. Aceasta are o supercotă pentru a merge mai departe, 3,40, şi doar dacă va lua un set în acest meci va avea o cotă de 1,75.

ADVERTISEMENT