Sport

Simona Halep – Elena Rybakina 3-6, 3-6, în semifinale la Wimbledon 2022. Simo ratează calificarea în marea finală din cauza serviciului

FANATIK vă oferă amănunte despre meciul Simona Halep - Elena Rybakina. Românca a pierdut în două seturi, după o oră și 17 minute de joc și a părăsit întrecerea de la All Enland Club.
07.07.2022 | 08:07
Simona Halep  Elena Rybakina 36 36 in semifinale la Wimbledon 2022 Simo rateaza calificarea in marea finala din cauza serviciului
Simona Halep mai are un singur pas de făcut până la finala ediției din acest an a Wimbledonului. foto: hepta
ADVERTISEMENT
07-07-2022
17:50

Serviciul a făcut diferenţa în Simona Halep - Elena Rybakina

Serviciul a făcut diferenţa în duelul dintre Halep şi Rybakina. Pe de-o parte, românca a evoluat slab, cu procentaj mic de reuşită. Nouă duble greşeli a făcut Simona, care a cştigat doar 38% din punctele jucate cu al doilea serviciu.

Acest aspect a fost subliniat şi de Matts Wilander, expertul Eurosport: „Sunt surprins că Rybakina a reușit tot meciul să-și mențină agresivitatea. Simona a făcut multe duble greșeli, a servit slab cu mingea a 2-a și nu a fost foarte sigură de planul de joc. Rybakina fost sigură de planul său, i-a intrat serviciul. A fost foarte calmă, nici nu s-a bucurat excesiv la final“.

Dar şi Alex Corretja: „Câteodată doar serviciul poate decide un meci. Când servești cu atât de multă forță cum a făcut-o Rybakina, poți să dictezi punctul. De partea cealaltă, am avut-o pe Simona, care s-a chinuit cu serviciul, mai ales cu cel de-al doilea, multe duble greșeli. Dar și Rybakina a pus presiune pe serviciul Simonei. Când știi că adversara va distruge mingea de fiecare dată, te gândești la retur înainte să servești. Cred că Elena a dictat multe puncte și a făcut-o pe Simona să nu se simtă confortabil pe teren“

07-07-2022
14:49

Simona Halep - Elena Rybakina 3-6, 3-6. Românca a ratat calificarea în finala de la Wimbledon

3-6, 3-6: Elena Rybakina face break-ul şi obţine calificarea în finala de la Wimbledon 2022, unde o va întâlni pe Ons Jabeur. Simona Halep a ratat accesul în a şasea finală la un turneu de Mare Şlem din carieră.

3-6, 3-5: Rybakina serveşte perfect şi închide game-ul cu un as în forţă. Halep va servi pentru a rămâne în meci.

3-6, 3-4: Halep câştigă game-ul, la zero, cu propriul serviciu.

3-6, 2-4: Rybakina şi-a consolidat break-ul şi se apropie de calificarea în finală.

3-6, 2-3: Rybakina face rapid un nou break, după ce Halep a servit modest.

3-6, 2-2: Simona Halep şi-a luat break-ul înapoi şi a revenit de la 0-2, în setul al doilea.

3-6, 1-2: Halep câştigă pentru prima oară în setul al doilea.

3-6, 0-2: Rybakina îşi consolidează break-ul cu un game câştigat pe propriul serviciu.

3-6, 0-1: Rybakina porneşte cu un nou break, în setul 2, după ce Halep a comis trei duble greşeli în primul game.


3-6: Elena Rybakina a câştigat primul set al semifinalei cu Simona Halep, după ce a avut un joc foarte bun, fără prea mari greşeli.

3-5: Simona Halep a salvat o minge de set şi a luat game-ul.

2-5: Rybakina joacă fără greşeală şi câştigă un nou game pe propriul serviciu.

2-4: Simona Halep salvează două mingi de break şi câştigă game-ul.

1-4: Rybakina continuă să servească foarte bine şi păstrează avantajul dat de break-ul obţinut.

1-3: Simona Halep reuşeşte să câştige primul game al meciului.

0-3: Rybakina serveşte foarte bine şi îşi consolidează break-ul.

0-2: Rybakina obţine un prim break, după ce Simona Halep a fost aproape câştige acest game.

0-1: Rybakina începe bine meciul, pe propriul serviciu, şi câştigă la zero primul game al semifinalei.

A început semifinala dintre Simona Halep şi Elena Rybakina.

07-07-2022
13:58

Meciul Halep - Rybakina, întârziat de prima semifinală

Partida dintre Simona Halep și Elena Rybakin ar fi trebui să înceapă la ora 17:00, însă startul este întârziat de prima semifinală feminină de la Wimbledon.

Ons Jabeur și Tatjana Maria au intrat în set decisiv, astfel că întâlnirea româncei este așteptată să înceapă în jurul orei 17:45.

Meciul Simona Halep – Elena Rybakina are loc joi, 7 iulie, cu începere de la ora 17:00, în cadrul celei de-a doua semifinale a turneului de Grand Slam pe iarbă de la Wimbledon. În prima semifinală, de la ora 15:30, Ons Jabeur este mare favorită în faţa jucătoarei revelaţie a acestei ediţii, Tatjana Maria din Germania.

Unde se joacă meciul Simona Halep – Elena Rybakina, din semifinalele turneului de Grand Slam de la Wimbledon

Întâlnirea Simona Halep – Elena Rybakina se dispută joi, 7 iulie, de la ora 17:00, pe terenul Central de la All England Club, unde se joacă toate partidele an de an de la turneul de Grand Slam pe iarbă de la Wimbledon. Meciul contează drept a doua semifinală de la această ediţie a competiţiei londoneze.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a jucat ultimele două meciuri pe terenul Central, optimea de finală cu Paola Badosa şi sfertul de finală cu Amanda Anisimova, pe care le-a câştigat autoritar, în două seturi, şi a ţinut să mulţumească de fiecare dată publicului pentru felul călduros în  care a fost primită, fără a mai vorbi de aportul grupului de români care au încurajat-o frenetic meci de meci.

Cine transmite la TV partida Simona Halep – Elena Rybakina

Partida Simona Halep – Elena Rybakina se joacă joi, 7 iulie, de la ora 17:00, pe terenul Central,  în semifinala turneului de Grand Slam de la Wimbledon şi este transmisă în direct şi în exclusivitate de canalul Eurosport. O mai puteţi viziona şi intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO, în cazul în care nu aveţi posibiltatea să o urmăriţi la TV.

ADVERTISEMENT

Prognoza vremii exprimată de meteorologi este una optimistă şi pentru ziua de joi, 7 iulie, în sensul în care nu există nici cel mai pericol de ploaie şi pentru organizatori acest lucru este extrem de important, ştiut fiind că în Marea Britanie ploile sunt ceva foarte frecvent. Temperatura zilei va ajunge la maxim 25 de grade, cu două grade mai puţin la ora jocului lui Halep.

Simona Halep a devenit marea favorită la câştigarea turneului

Simona Halep a trecut aproape la pas în sferturi de Amanda Anisimova. Am spus aproape şi nu la pas, deşi a fost victorie în două seturi, ca urmare a faptului că în setul al doilea, la scorul de 5-1, când mai avea un singur game pentru a închide partida, românca a avut o sincopă neaşteptată şi periculoasă. A pierdut game după game până la 5-4, scor la care pe serviciul Simonei, Anisimova a condus cu 40-0 şi nu se ştie ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi egalat.

ADVERTISEMENT

Din fericire, americanca a comis trei greşeli uşoare la rând, a urmat un as din serviciu pentru Simona, care imediat a valorificat mingea de meci avută. Cu tot acest hiat într-o evoluţie altfel bună spre foarte bună, Simona a devenit pentru specialişti favorita numărul 1 la câştigarea pentru a doua oară a trofeului la Wimbledon, deşi Ons Jabeur este o jucătoare de mare calitate, iar Elena Rybakina nu va fi deloc un obstacol facil.

Cote la pariuri la jocul Simona Halep – Elena Rybakina

Pentru casele de pariuri, Simona Halep este de departe jucătoarea cu prima şansă la calificarea în finală. Cota ei la victorie variază, în funcţie de agenţii, între 1,35 şi 1,40.

ADVERTISEMENT

Pentru jucătoarea din Kazahstan, locul 23 WTA, bookmakerii au acordat cote între 3,35 -3,40. Un set luat de Rybakina face mult mai mult decât victoria Simonei, adică 1,90.

Simona şi Elena se vor afla la meciul patru direct. Scorul la general este de 2-1 pentru Halep. Începutul nu a fost prea bun, la Wuhan, în 2019, românca a abadonat în setul 1, la scorul de 4-5,  din cauza unei accidentări. A egalat situaţia într-o finală de mare dramatism la Dubai, în 2020, 2-1 cu victorie la tie-break şi a trecut la conducere în 2021, la US Open.

ADVERTISEMENT