Sporturi

Simona Halep, eliminată în turul 1 la US Open! Coșmar cu repetiție! Cum a pățit în 2017

27.08.2018 | 20:20
Simona Halep eliminata in turul 1 la US Open Cosmar cu repetitie Cum a patit in 2017

Simona Halep, eliminată în turul 1 la US Open! În 2017, Simona Halep ajungea la New York cu planuri mari. Asta după ce se descurcase destul de bine la turneele premergătoare, cu semifinale la Toronto şi finală la Cincinnati. A fost şi atunci, ca şi în 2018, un program poate prea încărcat pentru româncă, prezentă inclusiv la Washington anul trecut. Iar US Open 2017 a fost un alt moment de coşmar din cariera româncei. Vezi toate detaliile despre meciurile de la US Open accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei de la Flushing Meadows.

Ce-i drept, în 2017 existau unele semne care semnalau probleme ale Simonei, în acea vreme locul 2 mondial, cu mai multe şanse ratate de a trece pe primul loc. Cele două eşecuri de la Montreal şi Cincinnati 2017, primul cu Svitolina, al doilea cu Muguruza, au venit la nişte scoruri categorice. Semnale de alarmă care nu au fost interpretate corect, poate la fel ca şi în acest an. Când Simona nu a învăţat din greşelile comise la Cincinnati, în finala pierdută contra lui Kiki Bertens.

Simona Halep, eliminată în turul 1 la US Open! La fel ca în 2010 şi 2017

La New York, în 2017, lucrurile au mers prost încă de la început. De la tragerea la sorți! Când Maria Sharapova a fost anunţată ca adversara Simonei în runda 1! La acel moment, rusoaica o conducea pe Halep cu un categoric 6-0 la meciuri directe! Desigur, nu era în formă. Maşa venea după suspendare, abia revenise în circuit şi nu prea bătea pe nimeni. Dar contra româncei a jucat ca în vremurile bune, cu multe lovituri câştigătoare. Şi s-a făcut 7-0, după un meci cu o derulare asemănătoare cu acela de astăzi. 

Simona Halep, eliminată în turul 1 la US Open
Simona Halep a fost obosită în meciul contra estoniencei Kaia Kanepi.

Simona Halep, out de la New York din prima zi! La partida din 2017, Maşa a trimis foarte multe mingi câştigătoare, o strategie pe care a folosit-o şi Kanepi. De altfel, Simona Halep are de obicei foarte mari probleme atunci când întâlneşte jucătoare de forţă, care lovesc decisiv, aşa cum a fost şi cazul olandezei Kiki Bertens, în finala de la Cincinnati. Şi la US Open 2017, Simona Halep a fost dominată clar în primul set. A fost 4-6 atunci.

Din nou la fel cum s-a întâmplat şi în acest an, Simona Halep dădea semnul revenirii în setul secund. Acum a reuşit să facă 4-4 de la 1-4. Atunci îşi concretiza, totuşi, revenirea din manşa secundă şi ducea meciul în decisiv, scor 6-4. Nu avea, însă, să fie suficient. Deoarece Sharapova a început să lovească din nou perfect şi şi-a adjudecat setul decisiv la trei. Totuşi, Simona nu a avut prea multe să îşi reproşeze. Meciul a fost considerat cel mai bun al ediţiei la US Open. De această dată, în schimb, jocul ei a fost unul modest.

Simona Halep, eliminată în turul 1 la US Open. În afară de 2017, Simona mai era eliminată în primul tur la US Open şi în 2010, la prima ei apariţie pe tabloul principal. Pierdea atunci cu Jelena Jankovic. În 2011 şi 2012 ieşea în turul 2, iar în 2014 era eliminată în turul 3. Cea mai bună performanţă a ei a venit în 2015, semifinale. În 2016 a jucat sferturi de finală, iar în 2013 se oprea în optimi.

Singura veste bună pentru Simona Halep este că va rămâne pe locul 1 în clasamentul WTA şi după turneul de la US Open, indiferent de rezultatele pe care le va înregistra Caroline Wozniacki, jucătoarea care poate să se apropie cel mai mult de româncă.

 

Tags: