Sporturi

Simona Halep, elogiată de francezii de la L’Equipe înainte de debutul la Roland Garros. “E cea mai completă!”

26.05.2019 | 19:10
Simona Halep elogiata de francezii de la LEquipe inainte de debutul la Roland Garros E cea mai completa

Simona Halep este elogiată de francezii de la L’Equipe înainte de debutul la Roland Garros. Francezii fac o trecere în revistă a principalelor favorite din turneul feminin și acordă ăn loc de calificativ un număr de stele, care reprezintă cât de completă este jucătoarea despre care fac analiza. Simona Halep este în opinia lor cea mai completă dintre jucătoarele cu statut de favorite.

Simona Halep, elogiată în presa franceză înainte de Roland Garros

Simona Halep, cea mai completă, are patru stele și despre ea se scrie în felul următor: “În ciuda unei lipse de trofee în acest an Simona Halep rămâne favorita. La Paris, deținătoarea trofeului bifează toate rubricile care o dau ca favorită. Jocul său este perfect adaptat la teren. Mintea este acum eliberată de enorma presiune a câștigării primului titlu de Grand Slam. Iubește acest turneu, cu trei finale jucate, dintre care una câștigată. Singurul care îi poate pune semne de întrebare este corpul ei, cu problemele fizice acumulate.

Următoarea favorită, care a primit trei stele în această analiză extrem de pertinentă, este olandeza Kiki Bertens, cea care a învins-o pe Simona Halep pentru prima dată pe zgură, în finala Mastersului de la Madrid. Bertens spune că se simte mai liberă pe această suprafață de joc. Și cifrele ei o recomandă din plin.

Simona Halep are drept principală contracandidată pe olandeza Kiki Bertens
Simona Halep are drept principală contracandidată pe olandeza Kiki Bertens

Kiki Bertens, principala rivală a româncei

În ultimii trei ani a avut cel mai mare număr de victorii pe zgură, 51 și a câștigat șase dintre cele nouă turnee pe care și le-a adjudecat. În mai, la Madrid semifinalista de la Roland Garros din 2016 a câștigat primul ei mare turneu din carieră iar singura întrebare este cum va gestiona presiunea psihică a posibilității de a câștiga primul ei Grand Slam.

În fine, ultima favorită, care în clasamentul WTA este înaintea tuturor, este jucătoarea cehă Karolina Pliskova, care a primit doar două stele, pentru că deși are un serviciu bun în opinia jurnaliștilor din Hexagon ea nu este o jucătoare adaptată bine la zgură. A obținut accidental unele performanțe, cum a fost succesul de la Roma, un important turneu pe acveastă suprafață,  înainte de Roland Garros.