Americanii, la picioarele lui Halep: “Fabulos! A făcut 90 de lovituri câştigătoare în două meciuri”

Sergiu Preda    Sorin Dumitrescu   
in Simona Halep
31/01/2018, 09:13
Americanii, la picioarele lui Halep: “Fabulos! A făcut 90 de lovituri câştigătoare în două meciuri”

Când Simona Halep a obţinut matematic locul 1 în circuitul WTA spre finalul anului 2017 au apărut o mulţime de atacuri în presa străină faţă de modul în care s-au întocmit clasamentele, întrucât românca nu a câştigat nici un turneu de Grand Slam şi a avut un singur succes mai important, în turneul lui Ion Ţiriac, de la Madrid. Victima Simonei, în opinia lor, a fost iberica Garbine Muguruza, aceasta conducând multă vreme întrecerea şi având şi Grand Slam în vitrină.

În special mass-media de peste Ocean a bombardat cu articole care să demonstreze modul eronat în care se acordă punctele şi se stabilesc ierarhiile în clasamentul WTA, la acea vreme Simona nefiind prima jucătoare care a ocupat într-un an locul 1, fără a fi izbândit vreodată într-un Grand Slam şi cel mai bun exemplu era chiar viitoarea ei adversară din finala Australian Open, daneza Caroline Wozniacki, prima în lume în 2010.

Simona Halep i-a impresionat pe americani, după ce o făcuseră praf

Iată însă că după jocul practicat la Melbourne, şi după finala incredibilă cu Wozniacki, americanii au schimbat complet tonul despre Halep, lăudând-o fără rezerve pentru noua ei atitudine în joc.  New Yorker consemnează: „În ultimele şase luni, Halep şi-a schimbat jocul. Primul serviciu e mai bun, şi nici cu al doilea nu mai e atât de predictibilă. Cea care era privită în principiu  ca o jucătoare defensivă, a devenit mult mai agresivă. În cele două meciuri cu Kerber şi Wozniacki, două dintre cele mai devensive jucătoare, Halep a înregistrat ceva fabulos: 90 de lovituri direct câştigătoare.

Şi-a asumat riscuri în loc să joace lovituri de siguranţă. Şi, se pare, s-a schimbat. În loc să se interiorizeze şi să să dojenească pentru erori, ea a rămas calmă. E vorba de o nouă atitudine la ea: e mai senină, mai bucuroasă de ce face. Au fost momente când, o spune chiar ea, „Old Simo“ ar fi renunţat. Ai putea spune că rezultatul este ca în mai (n.r. – finala Roland Garros): încă un meci care ar fi putut fi câştigat, încă un eşec. Dar vechea Simona nu ar fi stat dreaptă, după ce s-a îndoit. Nu ar fi luptat şi zâmbit în acelaşi timp. 

Victoria lui Wozniacki a fost o vindecare: nimeni nu se va îndoi de meritul ei de a fi pe primul loc. Oamenii pot discuta despre absenţa Serenei Williams pentru a mai submina din victoria lui Wozniacki. Dar n-ar trebui să fie niciun asterics acolo. Partea feminină a tabloului a fost cu adevărat remarcabilă. A fost ca şi cum, în absenţa Serenei, jucătoarele au căutat să compenseze: au lovit mai tare. Au alergat mai mult. Au servit mai bine. Au fost mai curajoase“. 

Ştirea MOMENTULUI

Dinamo-Voluntari 0-0. Live video etapa 1 Liga 1 Betano. Gazdele, aproape de gol

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.