Americanii, la picioarele lui Halep: "Fabulos! A făcut 90 de lovituri câştigătoare în două meciuri"

australian open, simona halep, caroline wozniacki, serena williams

Presa americană, altădată adversară pentru Simona Halep, laudă jocul de atac al româncei la Australian Open. Nu mai e acea Halep defensivă.

Când Simona Halep a obţinut matematic locul 1 în circuitul WTA spre finalul anului 2017 au apărut o mulţime de atacuri în presa străină faţă de modul în care s-au întocmit clasamentele, întrucât românca nu a câştigat nici un turneu de Grand Slam şi a avut un singur succes mai important, în turneul lui Ion Ţiriac, de la Madrid. Victima Simonei, în opinia lor, a fost iberica Garbine Muguruza, aceasta conducând multă vreme întrecerea şi având şi Grand Slam în vitrină.

În special mass-media de peste Ocean a bombardat cu articole care să demonstreze modul eronat în care se acordă punctele şi se stabilesc ierarhiile în clasamentul WTA, la acea vreme Simona nefiind prima jucătoare care a ocupat într-un an locul 1, fără a fi izbândit vreodată într-un Grand Slam şi cel mai bun exemplu era chiar viitoarea ei adversară din finala Australian Open, daneza Caroline Wozniacki, prima în lume în 2010.

Simona Halep i-a impresionat pe americani, după ce o făcuseră praf

Iată însă că după jocul practicat la Melbourne, şi după finala incredibilă cu Wozniacki, americanii au schimbat complet tonul despre Halep, lăudând-o fără rezerve pentru noua ei atitudine în joc.  New Yorker consemnează: „În ultimele şase luni, Halep şi-a schimbat jocul. Primul serviciu e mai bun, şi nici cu al doilea nu mai e atât de predictibilă. Cea care era privită în principiu  ca o jucătoare defensivă, a devenit mult mai agresivă. În cele două meciuri cu Kerber şi Wozniacki, două dintre cele mai devensive jucătoare, Halep a înregistrat ceva fabulos: 90 de lovituri direct câştigătoare.

Şi-a asumat riscuri în loc să joace lovituri de siguranţă. Şi, se pare, s-a schimbat. În loc să se interiorizeze şi să să dojenească pentru erori, ea a rămas calmă. E vorba de o nouă atitudine la ea: e mai senină, mai bucuroasă de ce face. Au fost momente când, o spune chiar ea, „Old Simo“ ar fi renunţat. Ai putea spune că rezultatul este ca în mai (n.r. – finala Roland Garros): încă un meci care ar fi putut fi câştigat, încă un eşec. Dar vechea Simona nu ar fi stat dreaptă, după ce s-a îndoit. Nu ar fi luptat şi zâmbit în acelaşi timp. 

Victoria lui Wozniacki a fost o vindecare: nimeni nu se va îndoi de meritul ei de a fi pe primul loc. Oamenii pot discuta despre absenţa Serenei Williams pentru a mai submina din victoria lui Wozniacki. Dar n-ar trebui să fie niciun asterics acolo. Partea feminină a tabloului a fost cu adevărat remarcabilă. A fost ca şi cum, în absenţa Serenei, jucătoarele au căutat să compenseze: au lovit mai tare. Au alergat mai mult. Au servit mai bine. Au fost mai curajoase“.