Life

Simona Halep este putred de bogată! Suma fabuloasă pe care a câștigat-o din tenis de-a lungul carierei

19.08.2020 | 11:18
Simona Halep este putred de bogata Suma fabuloasa pe care a castigato din tenis dea lungul carierei
ADVERTISEMENT

Simona Halep este pe locul patru în clasamentul celor mai bine plătite sportive, conform încasărilor pe care le-a avut în ultimul an. Potrivit Forbes, în perioada 1 iunie 2019 – 1 iunie 2020, românca a încasat o avere.

Într-un an a luat 10,9 milioane de dolari, sumă din care 6,9 milioane sunt premiile, iar 4 milioane, bani din contractele de sponsorizare. Prima poziție a clasamentului este ocuată de Naomi Osaka, cu 37,4 milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Pe locul doi se află  Serena Williams cu 36 de milioane de dolari. Valoarea premiilor este de 4 milioane de dolari, iar restul a fost obținut din contractele de sponsorizare.

Simona Halep a făcut o avere impresionantă. Cât a câștigat într-un an

Diferența dintre Simona Halep și Naomi Osaka la încasări este considerabilă, chiar dacă jucătoarea japoneză a câștigat de două ori mai puțin din premii decât sportiva noastră.

ADVERTISEMENT

Doar 3,4 milioane de dolari a luat din premii, restul, până la 37,4 milioane, este obținut din sponsorizări. Simona a ieșit câștigătoare din primul turneu organizat după ridicarea restricțiilor: 6-2, 7-5 în fața lui Elise Mertens în finala de la Praga.

După acest turneu, al 21-lea câștigat în toată cariera, sportiva româncă s-a întors acasă cu un cec de 43.000 de dolari. Cu acest trofeu, Simona a depăşit-o pe Victoria Azarenka din Belarus, 20 de trofee câștigate, în clasamentul jucătoarelor aflate încă în activitate.

ADVERTISEMENT

Simona a investit banii câștigați din tenis. Ea și familia ei dețin mai multe proprietăți în diferite orașe din România. Două hoteluri în Brașov și în Poiana Brașov și un apartament în valoare de 400.000 de euro în București.

În Constanța, și-a contruit o vilă de 600.000 de euro şi un bloc cu două etaje în apropierea casei în care s-a născut și a crescut. Acum, vrea să construiască, cel mai probabil, împreună cu viitorul soț, un hotel de 5 stele tot în Constanța, acolo unde se afla și cafeneaua care-i poartă numele.

ADVERTISEMENT

Pe lângă acestea, Simona a mai construit câteva vile, care au costat-o în jur de o jumătate de milion de euro, plus un bloc de 6 etaje cu apartamente de lux, în Mamaia.

ADVERTISEMENT