Simona Halep

S-a anunţat ora de start a meciului Simona Halep – Genie Bouchard!

Simona Halep a deschis cu o victorie parcursul spre tentativa de a cuceri primul titlu de Grand Slam din carieră, la Openul Australian de la Melbourne. Urmează Eugenie Bouchard
15.01.2018 | 20:47
Sa anuntat ora de start a meciului Simona Halep  Genie Bouchard

UPDATE / Organizatorii Australian Open au anunţat programul zilei a patra de la Melbourne. Simona Halep o va întâni pe Genie Bouchard joi, de la ora 10:00, ora României, în primul meci al sesiunii de seară de pe Margaret Court.

Programul celorlalţi români ce vor juca în noaptea de miercuri spre joi:

Turul 2 feminin:

SAFAROVA, Lucie (CZE) [29] vs CIRSTEA, Sorana (ROU) – meciul 2 Court 3, ora 04:00

BOGDAN, Ana (ROU) vs PUTINTSEVA, Yulia (KAZ) – meciul 2 Court 8, ora 04:00

Turul 1 dublu

DURAN, Guillermo (ARG) / MOLTENI, Andres (ARG) vs ROJER, Jean-Julien (NED) / TECAU, Horia (ROU) [3] – meciul 1 Court 10, ora 02:00

COPIL, Marius (ROU) / TROICKI, Viktor (SRB) vs RAM, Rajeev (USA) / SHARAN, Divij (IND) [16] – meciul 3 Court 19, ora 05:30

UPDATE, ora 08:40 / Principala favorită s-a impus destul de greu în faţa tinerei Destanee Aiava (17 ani), locul 193 WTA şi beneficiară a unui wild card, scor 7-6 (5), 6-1, după o oră şi 53 de minute. Halep a avut un prim set dificil în care a fost condusă cu 5-2. În setul secund, constănţeanca a suferit o accidentare la gleznă – vezi imagini în galeria foto – dar a putut continua meciul şi s-a impus fără probleme în actul secund. În turul doi la Australian Open, Simona o va întâlni pe canadianca Eugenie Bouchard, locul 83 WTA, care a trecut cu scorul de 6-3, 7-6 (5), de Oceane Dodin (Franţa), locul 87 WTA. Halep o conduce pe Bouchard cu 2-1 în meciurile directe, toate cele trei întâlniri având loc în 2014. Simona s-a impus în turul 4 la Indian Wells (6-2, 1-6, 6-4) şi în faza grupelor la Turneul Campioanelor (6-2, 6-3), în timp ce canadianca a câştigat în semifinale la Wimbledon (7-6, 6-2). VIDEO CU REZUMATUL 


Final de meci

6-1. Simona îşi face lejer serviciul şi închide meciul.

5-1: Halep fructifică a patra minge de break şi va servi pentru a închide meciul.

4-1: Simona îşi măreşte din avansul şi se îndreaptă spre finalul meciului.

3-1: Aiava îşi face serviciul la 0.

3-0: Halep consolidează break-ul făcut în ghem-ul anterior.

2-0. Simona reuşeşte prima break-ul în setul secund.

Halep a revenit pe teren după o pauză medicală de aproximativ 5 minute.

Simona a alunecat în timp ce alerga după o minge, iar glezna piciorului drept i-a cedat. Ea primeşte îngrijiri medicale.

1-0: Halep salvează două mingi de break şi îşi câştigă serviciul în debutul setului doi.

Începe setul secund

7-6. Simona reuşeşte să se impună la 5 în tie-break şi să salveze un set ce părea pierdut la un moment dat.

6-6. Halep reuşeşte să ducă meciul în tie-break

5-6. Aiava revine în avantaj după ce şi-a fructificat serviciul.

5-5. Simona îşi face serviciul la 0 şi restabileşte egalitatea.

4-5. Halep fructifică o nouă minge de break şi rămâne în set.

3-5. Simona îşi face pentru prima dată serviciul după ce salvează două mingi de set.

Aiava are probleme medicale şi a cerut intervenţia fizioterapeutului. Australianca se retrage, în cele din urmă, la vestiare.

2-5. Aiava îşi face serviciul după un game prelungit, în care Simona a ratat mai multe şanse de break.

2-4. Halep îşi pierde din nou serviciul, deşi a avut 40-0.

2-3. Halep face şi ea break şi pare să intre în meci.

1-3. Aiava, un nou break. Simona are probleme la serviciu.

1-2. Aiava îşi face serviciul şi trece în avantaj.

1-1. Aiava, răspuns imediat. Rebreak.

1-0. Simona Halep, start perfect, cu break.

Liderul mondial din circuitul feminin, Simona Halep, a avut parte de o tragere la sorţi destul de facilă pentru primul tur al Australian Open, acolo unde o va întâlni pe foarte tânăra australiancă Destanee Aiava, clasată pe cea de-a 193-a poziţie a ierahie mondiale. Fără vreo victorie la nivel înalt, Aiava nu pare a reprezenta o ameninţare în tentativa Simonei de a reuşi o performanţă fără precedent la Melbourne.

Cu un singur meci oficial în circuitul WTA în acest sezon, meci pierdut în primul tur la Brisbane, scor 1-6, 4-6 contra Ajlei Tomljanovic, Destanee Aiava este o mare speranţă pentru viitorul tenisului australian. Nu pare însă suficient de pregătită la doar 17 ani pentru a face faţă unei jucătoare de calibrul Simonei Halep, mai ales în contextul formei foarte bune arătată de Simona în startul sezonului, prin victoria dublă de la Shenzhen, atât în proba de simplu cât şi în cea de dublu.

Simona Halep – Destanee Aiava LIVE STREAM Australian Open turul 1

Simona Halep – Destanee Aiava LIVE STREAM Australian Open turul 1. Meciul dintre Simona Halep şi Destanee Aiava este programat al treilea pe Rod Laver Arena, ultimul din sesiunea de zi, după partidele Veronica Cepede Royg-Karolina Pliskova şi Thomas Fabbiano-Alexander Zverev, urmând să înceapă în jurul orei 6 AM, ora României. Partida liderului mondial este ultima din sesiunea de zi, urmând a se juca în condiţii outdoor conform prognozei de la Melbourne, nu cum a fost cazul în prima zi a Openului Australian, atunci când la meciul Venus Williams-Belinda Bencic acoperişul a fost tras.

Simona Halep – Destanee Aiava LIVE STREAM Australian Open turul 1. Singurul aspect ce ar putea îngrijora este constiuit de stilul de joc practicat de Aiava, aceasta fiind o jucătoare de forţă, în stilul lui Shelby Rogers sau al lui Shuai Zhang, cele două învingând-o pe Halep în ultimii 2 ani la Melbourne. Totuşi, Simona şi-a învăţat lecţia, cea mai bună dovadă fiind evoluţia foarte bună de la Shenzhen contra unei jucătoare de acest tipar, bielorusa Aryna Sabalenka. Aşadar, aşteptăm o victorie simplă, în minimum de seturi, şi perspective foarte bune pentru fazele următoare.