Sporturi

Simona Halep, exemplu pentru liderul mondial Ashleigh Barty. “Mi-a deschis puțin ochii. M-am bătut de la egal la egal cu ea!”

28.10.2019 | 11:14
Simona Halep exemplu pentru liderul mondial Ashleigh Barty Mia deschis putin ochii Mam batut de la egal la egal cu ea
ADVERTISEMENT

Simona Halep este un exemplu pentru Ashleigh Barty, liderul mondial din clasamentul WTA. Jucătoarea de tenis din Australia și-a adus aminte de un meci jucat împotriva Simonei Halep și susține că acela a fost momentul în care a realizat că se poate bate de la egal la egal cu orice jucătoare de top. Deși a fost învinsă de sportiva din România, Barty a luat lucrurile bune din acel meci și a reușit să câștige marele trofeu de la Roland Garros.

Simona Halep, exemplu pentru liderul mondial Ashleigh Barty

“„Îmi aduc aminte că, la Madrid, a fost un turneu cu multe suişuri şi coborâşuri pentru mine. A venit, apoi, acel meci din sferturile de finală cu Simona Halep. Cred că acela a fost un moment, un punct de cotitură foarte important pentru mine. Chiar dacă am pierdut acel meci, m-am bătut de la egal la egal cu Simo, am avut foarte multe oportunităţi şi, per total, la finele acelui turneu, am simţit că sunt acolo, în zona celor mai bune jucătoare pe zgură din circuit.

ADVERTISEMENT

Aşa că acel meci îmi va rămâne mult timp în amintire, acela cu Halep, căci cred că mi-a deschis puţin ochii, spunându-mi că mă pot bate cu cele mai bune. A urmat, apoi, Parisul şi toţi ştiţi ce s-a întâmplat acolo”, a declarat Ashleigh Barty într-un interviu de pe site-ul WTA.

Ashleigh Barty a câștigat trofeul de la Roland Garros după marele meci cu Simona

Meciul la care Ashleigh Barty făcea referire la duelul cu Simona Halep din sferturile de finală ale turneului de la Madrid, atunci când românca s-a impus cu 7-5, 7-5. După meciul cu Simona, Ashleigh Barty a reușit să câștige trofeul de la Roland Garros, acolo unde românca pleca din postura de campioană en-titre. Ashleigh Barty s-a impus în fața Belindei Bencic la debutul la Turneul Campioanelor, scor 5-7, 6-2, 6-2, în grupa roșie, iar sportiva din Australia și-a asigurat locul 1 mondial WTA, poziție pe care va termina anul 2019.

ADVERTISEMENT

Simona Halep și Ashleigh Barty s-au calificat la Turneul Campioanelor 2019, dar cele două sportive fac parte din grupe diferite. România a fost repartizată în grupa violet, alături de Bianca Andreescu, Elina Svitolina și Karolina Pliskova, iar Barty a ajuns în grupa roșie, cu Naomi Osaka, Petra Kvitova și Belinca Benci.