Sporturi

Simona Halep explică decizia de a participa la New Haven 2018

25.07.2018 | 16:01
Simona Halep explica decizia de a participa la New Haven 2018

Simona Halep explică decizia de a participa la New Haven 2018. Simona Halep a motivat decizia de a participa la un nou turneu înainte de US Open 2018.

Simona Halep explică decizia de a participa la New Haven 2018. Deși inițial plănuia să meargă doar la două turnee înainte de US Open, la Montreal şi la Cincinnati, liderul mondial a luat o decizie de ultimă oră. A acceptat un wild-card pentru a participa la New Heaven, turneu care se va disputa chiar în săptămâna premergătoare US Open, între 19 şi 25 august. Astfel, Simona şi-a clarificat acum programul pentru turneele din SUA.

Reprezentanta noastră spune că, într-un final, şi-a dat seama că turneul de la New Haven reprezintă o pregătire bună pentru US Open, motiv pentru care a ales să ceară un wild card. “Sunt bucuroasă să mă întorc la Connecticut în această vară şi le sunt recunoscătoare organizatorilor pentru această şansă. Am câteva amintiri fericite de când am câştigat titlul în 2013 şi întotdeauna m-am bucurat să joc în faţa suporterilor de aici. Tabloul este plin de jucătoare valoroase, iar condiţiile de joc sunt similare precum cele de la New York, motiv pentru care am considerat că este o cale grozavă de a mă pregăti pentru US Open”, a spus Simona Halep într-un comunicat de presă.

Simona Halep explică decizia de a participa la New Haven 2018

Competiţia va avea loc între 20 şi 25 august, exact în săptămâna dinaintea turneului de Grand Slam de la US Open. Iniţial, Simona nu a dorit să participe la acest turneu şi nu a fost anunţată pe lista de start, dar în cele din urmă va evolua datorită unui wild card primit de la organizatori.

Anul trecut, Simona nu a participat la New Heaven şi a preferat să îşi lase o săptămână liberă înainte de US Open. A mers, în schimb, la Washington. În capitala SUA a abandonat, fiind şi nemulţumită că organizatorii au pus-o mereu în sesiunea de zi, pe temperaturi infernale.  Tocmai de asta nu a mai mers acolo. Iar strategia cu o săptămână liberă înainte de US Open nu a dat roade, fiind eliminată în primul tur, de Maria Şarapova.

Tags: