Sport

Simona Halep, explozie de popularitate după Wimbledon. E cea mai urmărită sportivă din istoria României. Comparație cu David Popovici, Ilie Năstase sau Nadia Comăneci

Notorietatea Simonei Halep este din ce în ce mai mare, iar prestația excelentă de la Wimbledon i-a crescut substanțial numărul de fani pe toate platformele de socializare, fiind cea mai urmărită sportivă din România.
16.07.2022 | 12:17
Simona Halep explozie de popularitate dupa Wimbledon E cea mai urmarita sportiva din istoria Romaniei Comparatie cu David Popovici Ilie Nastase sau Nadia Comaneci
Simona Halep are aproape 4 milioane de fani pe Facebook și Instagram. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Simona Halep a revenit în elita tenisului mondial după turneul de Grand Slam de la Wimbledon, iar numele celei mai bune jucătoare de tenis din România este din nou pe buzele tuturor.

Simona Halep, explozie de fani pe toate platformele de socializare după ce a fost aproape de o nouă finală la Wimbledon

Parcusul excelent al Simonei Halep la Wimbledon a readus-o în lumina reflectoarelor, iar cea mai bună jucătoare de tenis din România a avut parte de o explozie de fani pe Facebook și pe Instagram, unde se aproapie de două milioane de urmăritori.

ADVERTISEMENT

Pagina oficială de Facebook a Simonei Halep a explodat după ce a fost aproape de o nouă finală la Wimbledon și a depășit 1.800.000 de aprecieri, aproape de două mai mult decât pagina lui Gheorghe Hagi, ceea ce spune multe despre imaginea celei mai bune jucătoare de tenis din România.

O creștere importantă a avut și pagina oficială de Instagram, care a atins 1.700.000 de urmăritori, în timp ce contul de Twitter al jucătoarei a strâns de asemenea peste 470.000 de fani, o cifră uriașă, ținând cont că în România este extrem de puțin folosit.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, cel mai popular personaj din istoria sportului românesc. Comparație cu Hagi, Cristian Neagu, Nadia sau David Popovici

Simona Halep este de departe cel mai popular sportiv din istoria sportului românesc, iar jucătoarea de tenis se poate alătura cu siguranță numelor pe care orice străin le poate pronunța: Gică Hagi, Nadia Comăneci și Ilie Năstase.

Simona este însă mult mai prezentă în mediul online. Spre exemplu, pagina de Facebook a Nadiei Comăneci are „doar” 427.080 de fani, în timp ce pe Instagram, gimnasta secolului XX are 147.000 de urmăritori.

ADVERTISEMENT

Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii, al cărei renume este cunoscut pe plan internațional, are 267.259 de fani pe Facebook, în timp ce pe Instagram a ajuns la 93.200.

David Popovici, noua senzație a înotului și sportului românesc, a avut de asemenea parte de o explozie de popularitate pe rețelele de socializare, însă cifrele sunt departe de cele ale Simonei Halep. „Rechinul” a strâns 218.136 de urmăritori pe Facebook, iar pe Instagram are 157.000.

ADVERTISEMENT

Simona Halep rămâne însă departe de popularitatea celor mai importanți sportivi ai lumii. Cum arată top 10

Popularitatea Simonei Halep nu se poate însă compara cu cea a celor mai mari staruri din lumea sportului, regele Instagramului fiind fără doar și poate Cristiano Ronaldo. Starul portughez este cel mai bine plătit sportiv de pe glob pe Instagram. Pentru fiecare postare primește nu mai puțin de 1,5 milioane de euro!

Atacantul de 37 de ani are 465 de milioane de fani și este cel mai urmărit sportiv din istorie! Ronaldo este urmat în acest top de către marele său rival, Lionel Messi, care a ajuns și el la o cifră fabuloasă: 347 de milioane de urmăritori.

Podiumul este completat surprinzător de starul de Hollywood, Dwayne The Rock Johnson. A practicat fotbal american, însă a devenit și mai cunoscut ca luptător de wrestling: 327 de milioane de fani.

Virat Kohli, unul dintre cei mai urmăriți sportivi din lume de care nu ai auzit niciodată. L-a depășit pe Neymar Jr.

Virat Kohli este cel mai celebru jucător de cricket din istorie, iar în India este văzut aproape ca un zeu, popularitatea sa fiind de-a dreptul copleșitoare: 206 milioane de fani pe Instagram, al patrulea cel mai urmărit sportiv de pe mapamond, chiar în fața lui Neymar!

Starul brazilian este idolul a milioane de oameni, iar Neymar este extrem de activ pe rețele de socializare, reprezentând imaginea multor branduri. Neymar Jr: 176 de milioane de fani.

Monopolul de popularitate al fotbalului este spart de unul dintre cei mai apreciați baschetbaliști din istorie, LeBron James, starul lui Los Angeles Lakers: locul 6, cu 127 de milioane de fani.

Top zece al celor mai urmăriți sportivi din lume este completat de către David Beckham ( locul 7 – 74,5 milioane de fani), Kylian Mbappe ( locul 8 – 72,3 milioane de fani), Ronaldinho ( locul 9 – 67,4 milioane de fani) și Marcelo Vieira ( locul 10 – 57,4 milioane de fani).

  • 1.800.000 de fani are Simona Halep pe pagina de Facebook, în timp ce pe Instagram a ajuns la 1,7 milioane de urmăritori
ADVERTISEMENT