Sporturi

Simona Halep, favorită numărul unu la US Open. Decizie surprinzătoare în privinţa Serenei Williams

21.08.2018 | 23:11
Simona Halep favorita numarul unu la US Open Decizie surprinzatoare in privinta Serenei Williams

Simona Halep, favorită numărul unu la US Open. Organizatorii au anunţat astăzi lista capilor de serie şi, aşa cum era de aşteptat, românca a primit statutul cel mai favorizat. Americanii au respectat, în mare parte, clasamentul WTA pentru stabilirea favoritelor. Există, însă, şi o schimbare importantă. Este vorba despre Serena Williams, locul 26 în ierarhia WTA, care a fost numită cap de serie 17.

După această decizie a organizatorilor, Serena Williams are ocazia să fie mai bine poziţionată decât jucătoare importante din circuitul WTA, care sunt mai bine clasate decât ea. Un exemplu ar fi chiar marea rivală a Serenei Williams, Maria Şarapova. În aceeaşi situaţie mai sunt jucătoare ca Ashleigh Barty, australianca aflată în mare formă, şi Coco Vandeweghe, semifinalistă în 2017.

“Pentru mine orice turneu la care sunt prezentă e important, nu mă concentrez pe cele de Mare Șlem, așa am făcut și în trecut. Mi-aș fi dorit să joc la New Haven, dat acum tot ce rămâne de făcut e să mă odihnesc și să văd dacă pot să fiu sută la sută pentru US Open”, a declarat Simona Halep în legătură cu participarea sa la New York. Românca acuză dureri la tendonul achilian.

Simona Halep, favorită numărul unu la US Open
Simona Halep a avut un program foarte încărcat, cu 10 meciuri în ultimele două săptămâni

Simona Halep, favorită numărul unu la US Open. Casele de pariuri au altă părere!

Simona Halep a fost anunţată ca principală favorită la New York, dar nu a reuşit să îi convingă şi pe bookmakeri, în ciuda evoluţiilor sale excelente de la Montreal şi Cincinnati. Deşi a avut rezultate modeste la turneele din SUA la care a participat în această vară, fiind învinsă drastic de Johanna Konta şi, mai apoi, după un meci mai echilibrat, şi de Petra Kvitova, Serena rămâne favorita bookmakerilor.

Simona Halep, favorită numărul unu la US Open. Nu şi în opinia caselor de pariuri, însă. Cea mai titrată jucătoare aflată în activitate, Serena Williams a primit din partea caselor de pariuri o cotă de şase pentru o victorie la US Open. A doua favorită este Angelique Kerber, învingătoarea de la Wimbledon. Jucătoarea din Germania a primit o cotă de 8,50, puţin mai mică decât a Simonei Halep, 9,00, românca fiind cea de-a treia favorită a întrecerii. Sloane Stephens, deţinătoarea titlului, este pe locul 4 la acest capitol, cu o cotă de 12,00.

După un program foarte încărcat, cu finale la Montral şi Cincinnati, Simona Halep a decis să se retragă de la New Heaven, special pentru a avea timp să se refacă, atât fizic cât şi psihic, după cele două turnee de categorie Premier 5. “Mă voi odihni și voi vedea dacă voi fi 100% pregătită pentru US Open. Sper să mă întorc miercuri sau joi la antrenamente. Am nevoie de odihnă, atât fizic, cât și mental. Voi vedea în fiecare zi cum mă simt. Problema cu călcâiul lui Ahile o am de ceva vreme, și la Roland Garros am avut-o, din cauza asta m-am retras și de la un alt turneu, înainte de Wimbledon. Mă deranjează, dar trebuie să mă descurc cumva. Când am posibilitatea să mă odihnesc, asta fac pentru că este important”, a declarat Simona Halep după retragerea de la turneul din Coneticut.