Sport

Simona Halep – Gabriela Ruse 6-1, 6-2, la WTA Cluj. Halep, entuziasm la cote maxime după calificarea în turul 2: „Am un nou obiectiv de îndeplinit”

FANATIK.RO vă prezintă primele reacții după meciul Simona Halep - Gabriela Ruse, din turul 1 al Transylvania Open 2021
Simona Halep  Gabriela Ruse 61 62 la WTA Cluj Halep entuziasm la cote maxime dupa calificarea in turul 2 Am un nou obiectiv de indeplinit
ADVERTISEMENT
27-10-2021
14:41

Simona Halep, declarații după victoria cu Gabriela Ruse

Simona Halep se bucură din plin de turneul de la Cluj. Halep a învins-o în două seturi, 6-1, 6-2, pe Gabriela Ruse, iar acum se pregătește pentru confruntarea cu Varvara Gracheva.

„Mă simt bine la Cluj. Aici am jucat mereu un tenis bun, chiar și la Fed Cup. Chiar dacă nu avem public, vreau să știe că i-am simțit peste tot, cu toate pozele de prin oraș. Și mesajul ‘Welcome home’ e deosebit și chiar mă simt ca acasă. Mereu vin cu plăcere aici și mă bucur că pot juca un tenis bun. Nu e ușor să evoluezi împotriva unei adversare din aceeași țară. Gabriela e puternică, solidă, a avut un an extraordinar, a intrat în top 100. Merită toate aplauzele. Pentru mine e o bucurie să fiu pe teren și sper să joc și mâine la fel de bine”, a declarat Simona Halep, imediat după succesul cu Gabi Ruse.

Jucătoarea din Constanța a vorbit și despre accidentările care nu i-au dat pace în 2021.

„Am două luni de când mă chinui. Am avut parte de cea mai grea accidentare din carieră. Dar am început să simt terenul, nu mă gândesc la nimic când joc. Știi când își e frică, nu poți fi 100% concentrat. O să fie probabil greu să revin unde îmi doresc pentru că am un nou obiectiv de îndeplinit, dar e o bucurie să fiu pe teren și să fiu aptă”, a adăugat Hale.

Simona e tristă că turneul de la Cluj se desfășoară fără spectatori din cauza restricțiilor impuse de pandemia COVID-19.

„Suntem toți triști că fanii nu pot să vină la meciuri. La Cluj mereu atmosfera e incredibilă. Sper să trecem cu bine peste această perioadă și să avem grija mare de noi. Eu cred că vom reveni la normal în curând și o să ne putem bucura de tenis, împreună, pentru că nu vreau să mă las, vreau să mai joc”, a încheiat a 18-a jucătoare a lumii.

 

27-10-2021
12:35

Simona Halep - Gabriela Ruse 6-1, 6-2

VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE ALE MECIULUI ÎN FORMAT VIDEO

6-2: Simona Halep câștigă meciul și se califică în turul al doilea, acolo unde va da peste

5-2: Halep face break-ul și va servi pentru meci!

4-2: Simona Halep câștigă încă un game și e din nou aproape de victorie.

3-2: Ruse își face serviciul și păstrează suspansul în setul al doilea.

3-1: Simona Halep câștigă un nou game și se apropie tot mai tare de victorie.

2-1: BREAK Simona Halep! A 18-a jucătoare a lumii preia conducerea și se pregătește să servească.

1-1: Simona Halep își câștigă și ea serviciul și egalează în setul al doilea.

0-1: GAME Ruse! Gabriela revine de la 0-30 și îi anulează Simonei șansa de break.

A început setul al doilea! Servește Ruse.

6-1: SET Simona Halep! Fostul lideri WTA închide prima manșă cu un game foarte bun la serviciu.

5-1: Ruse reușaște să evite un prim set pierdut la zero.

5-0: Simona se află la conducerea jocului și e la un singur game de câștigarea primului set.

4-0: Ruse nu reușește să intre în meci și Halep face și al doilea break.

3-0: Halep face un nou game solid și se distanțează.

2-0: Halep reușește să facă break-ul și pune presiune pe Ruse.

1-0: Simona deschide întâlnirea cu un game lung câșytigat pe propriul serviciu în care a salvat o minge de break și a servit 3 ași.

A început meciul Simona Halep – Gabriela Ruse.

Meciul Simona Halep – Gabriela Ruse are loc marţi, 26 octombrie, cu începere de la ora 15:00.

Unde se joacă meciul Simona Halep – Gabriela Ruse

Confruntarea Simona Halep – Gabriela Ruse se dispută marţi, 26 octombrie, de la ora, în primul tur al Transylvania Open 2021, turneul feminin de tenis organizat în municipiul Cluj-Napoca. Este al doilea turneu WTA de 250 de puncte găzduit în acest an de oraşul de pe Someş.

Marea problemă este că acest turneu, beneficiind şi de prezenţa a câtorva jucătoare de top, precum Simona Halep, Emma Răducanu, câştigătoare de Grand Slam la US Open sau Anett Kontaveit, se va disputa fără spectatori.

ADVERTISEMENT

Noile reglementări împotriva Covid -19 au blocat timp de 30 de zile accesul publicului la orice competiţie sportivă, chiar şi pentru cei vaccinaţi.

Cine transmite la TV partida Simona Halep – Gabriela Ruse

Evident, această decizie a autorităţilor a venit ca o lovitură în moalele capului pentru organizatori, care au cerut o excepţie, întrucât deja biletele au fost vândute. Demersul a fost fără sorți de izbândă.

ADVERTISEMENT

Partida Simona Halep – Gabriela Ruse se joacă marţi, 26 octombrie, de la ora 15:00 în turul 1 al Transylvania Open 2021, turneul de tenis feminin organizat la Cluj-Napoca şi este transmisă în direct pe micile ecrane de posturile Digi Sport 2 şi Look Plus. O mai puteţi urmări şi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

Ultima participare pentru Simona Halep în 2021?

Simona Halepa venit la Cluj-Napoca pentru a încerca marea lovitură la ultima ei participare la un turneu în 2021. Pentru prima dată după mulţi ani Simona nu a câştigat anul acesta nici un turneu, iar acum are posibilitatea de a încerca acest lucru şi de a mai urca în clasamentul WTA.

ADVERTISEMENT

Problemele de sănătate i-au dat mari bătăi de cap campioanei noastre, care a ratat inclusiv prezenţa la două turnee de Grand Slam pe care le-a câştigat în trecut: Roland Garros şi Wimbledon. Chiar azi, Simona a aflat că a ieșit din top 20 WTA  şi după mulţi ani nu va fi prezentă la Turneul Campioanelor de la Guadalajara.

A jucat la dublu cu Gabriela Ruse la Indian Wells

Prima adversară de la Transylvania Open 2021 este compatrioata sa Gabriela Ruse, calificată direct pe tabloul principal, ca şi Ana Bogdan, ca urmare a retragerii lui Elise Mertens şi a Ekaterinei Alexandrova.

ADVERTISEMENT

Gabi Ruse a avut un an destul de bun, reuşind să şi câştige în premieră un turneu WTA, la Hamburg şi să joace finala la Palermo, pierdută în faţa americancei Collins. Simona Halep şi Gabriela Ruse au făcut împreună pereche la dublu la Mastersul de la Indian Wells, unde au fost eliminate în turul 2 de dublul ceh Bouzkova-Hradecka.

Cote la pariuri pentru jocul Simona Halep – Gabriela Ruse

Gabriela Ruse a reuşit să intre în Top 100 WTA în acest an, ocupând în prezent locul 85. Deşi Halep a lăudat-o pentru progresele făcute pentru bookmakeri acest meci este o formalitate, cota de 1,15 acordată Simonei fiind elocventă. Dacă Ruse ar face să explodeze bomba cota este de 5,60, iar un singur set dacă ar reuşi să câştige cota ar fi, de asemenea, foarte mare, 2,20.

Până în prezent Simona Halep şi Gabriela Ruse nu au stat niciodată de o parte şi de alta a fileului, asta şi pentru că tânăra jucătoare abia anul acesta a reuşit să îşi facă loc în mod constant în competiţiile WTA, până în 2021 ea fiind prezentă în majoritate la turneele ITF.

ADVERTISEMENT