Simona Halep

Halep, BLAT la pariuri?! Năstase: “Nu înţelege nimic!” Replica lui CTP

UPDATE. Cristian Tudor Popescu i-a replicat lui Ilie Năstase, după atacul fostului tenismen în urma finalei de la Cincinnati, pierdută de Halep în faţa Muguruzei. CTP a spus după meci "unii se...
21.08.2017 | 14:01
Halep BLAT la pariuri Nastase Nu intelege nimic Replica lui CTP

UPDATE. Cristian Tudor Popescu i-a replicat lui Ilie Năstase, după atacul fostului tenismen în urma finalei de la Cincinnati, pierdută de Halep în faţa Muguruzei. CTP a spus după meci “unii se pot gândi şi la un meci aranjat. Din păcate, arată şi aşa”, iar Năstase a atacat: “Cristian Tudor Popescu nu înţelege nimic din sportul ăsta. Am închis sonorul”.

Într-un text publicat pe Republica, CTP scrie: “După finala RG pierdută la Ostapenko, pe care am comentat-o în direct, a sărit cu hârdăul de zoaie să-mi plătească o poliţă T. Băsescu. În urma comentariului de la Cincinnati, iată că un alt politician, fost mare tenisman însă, dl Ilie Năstase, simte nevoia să-şi regleze conturile cu subsemnatul, după ce am criticat hotărât agresiunile verbale comise de aşa-zisul căpitan al naţionalei României în meciul de Fed Cup cu Anglia, nesolidarizându-mă „cu Ilie şi cu ţărişoara” în faţa imperialiştilor englezi. Aidoma lui Băsescu, Ilie Năstase scuipă printre dinţi că „Cristian Tudor Popescu nu înţelege nimic din sportul ăsta şi se pricepe şi la politică” şi că, din nou ca şi marinarul, a închis sonorul pentru că „îl zgâria pe creier. De la ambii, niciun argument care să susţină zisa mea nepricepere la tenis. În schimb, dl Năstase a arătat, în câteva cuvinte, cam ce înţelege d-sa din tenis.

Scorul nu contează. Că e 6-1 sau că e 7-6, tot aia e”, spune dublul finalist de la Wimbledon. Interesant. Deci, dacă rezultatul finalei pierdute în 1972, în faţa lui Stan Smith, meciul probabil cel mai cunoscut în lume al lui Ilie Năstase, ar fi fost nu 6-4, 3-6, 3-6, 6-4, 5-7, ci 1-6, 1-6, 1-6, mai rămânea această confruntare în memoria tenisului ca „una dintre cele mai frumoase finale de la All England Lawn Tennis and Croquet Club”? […] Şi, da, n-am să mă pot ridica niciodată la înălţimea înţelegerii superioare a „sportului ăsta” aşa cum o face dl Năstase când numeşte jucătoarea şi antrenoarea adverse „fucking bitches”, îl înjură şi pe arbitru, iar ziaristei care a scris despre „glumele” lui la adresa copilului Serenei Williams îi zbiară: „Eşti urâtă şi proastă!”… De fapt, dacă stau să mă gândesc bine, pe mine dl Năstase m-a tratat chiar cu respect…”.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Finala de la Cincinnati, dintre Simona Halep şi iberica Garbine Muguruza, a fost un nedorit monolog din partea ultimeia. Simona nu a putut nici un moment să se ridice la nivelul adversarei, deşi nu a comis multe erori neforţate. Pur şi simplu, Muguruza este mult prea puternică, în special fizic, la acest moment, pentru ca Halep să îi poată face faţă. Poate doar pe zgură, unde forţa loviturilor nu se simte atât de pregnant ca pe hard şi viteza mingii este mult mai scăzută, românca să se poată măsura, de la egal la egal, cu spanioloaica.

Desigur, aşteptările într-un rezultat bun al Simonei în finală au fost foarte mari, dar în bună măsură nejustificate dacă ne raportăm la aspectul fizic al celor două jucătoare, lucru foarte important pentru suprafeţele rapide. Aflat în studioul de la Bucureşti, unde a comentat live finala, jurnalistul Constantin Tudor Popescu a fost destul de acid la adresa jocului lui Halep, iar la un moment dat a lansat o ipoteză şocantă.

Simona Halep – Garbine Muguruza. “Simona nu a luptat în acest meci”

“Vă mărturisesc: nu am replică la ce am văzut. Nu mă aşteptam. Am spus că ne aşteaptă o finală memorabilă. Ştiam că Muguruza are prima şansă, dar nu m-am aşteptat la o asemenea înfrângere.Simona nu a intrat în ring, nu a luptat în 95% din meci. A avut o evoluţie cenuşie. Unii se pot gândi şi la un meci aranjat. Din păcate, arată şi aşa. Nu se pune problema totuşi de aşa ceva“.

Simona Halep - Garbine Muguruza. Acuzatii de blat pentru finala (2)

O afirmaţie foarte gravă, la care fostul mare tenisman român Ilie Năstase, a replicat imediat tăios: “Mă uitam, aveţi un comentator foarte bun, Cristian Tudor Popescu, care nu înţelege nimic din sportul ăsta. Am închis sonorul, nu voiam să mai ascult, că mă zgâria pe creier”. 

Disputa dintre CTP şi Ilie Năstase s-a pornit după scandalul de la Cupa Federaţiilor, când jurnalistul a făcut un joc de cuvinte la adresa diminutivului lui Năstase din perioada când era jucător. “Nasty înseamnă rău, obraznic şi domnul Năstase chiar aşa a fost de foarte multe ori şi ca jucător şi a arătat-0 şi acum” – a spus CTP, ceea ce a dus la crearea unei animozităţi tot mai accentuate.

Tags: