Sporturi

Simona Halep, despre hernia de disc suferită: „Nu e așa de rău”. Cum se recuperează

05.10.2018 | 12:28
Simona Halep explică felul în care se va recupera după hernia de disc
ADVERTISEMENT

Simona Halep a anunțat recent că a suferit o hernie de disc în timpul turneelor asiatice. Cu toate acestea, numărul 1 mondial este sigur că recuperarea va decurge bine.

Simona a povestit că durerile din spate au luat-o prin surprindere, dar acum este mai liniștită după ce a aflat ce accidentare are: „Gândesc foarte pozitiv acum, în pofida accidentării. Simt durerea, dar sunt încrezătoare că exerciţiile, recuperarea şi terapia vor face ca totul să fie în regulă. Nu mă voi opri din jucat tenis. E greu să joci accidentat. Mi-a fost greu să joc în China, pentru că nu ştiam ce am. Eram stresată şi îngrijorată. Dar acum, când ştiu ce este periculos şi ce nu pentru mine, mi-e mai uşor să intru pe teren şi să joc cel mai bun tenis. Fiecare accidentare e dură, căci mental şi fizic încerci să-ţi protejezi o parte a corpului şi să le foloseşti mai mult pe celelalte. Şi aşa rişti noi accidentări.”

ADVERTISEMENT

Simona Halep povestește ce metode de recuperare va folosi pentru a scăpa de hernia de disc

Halep a explicat faptul că nu va trece sub bisturiu pentru a-și rezolva problema herniei de disc. Numărul 1 mondial susține că va face un tratament care o va ajuta să scape de dureri: „M-a mai consultat un medic astăzi, care mi-a spus că pot juca. Problema este acolo, discul s-a mişcat. Dar nu este periculos. Nu se deplasează zilnic. E bine. Exerciţiile pentru a întări musculatura în acea zonă pot împinge discul înapoi sau îl pot menţine în poziţia respectivă. Nu e aşa de rău. Nu există riscul unor înrăutăţiri ulterioare. Trebuie să-mi fac recuperarea, cu exerciţiile de bază şi terapie prin masaj. Fără tenis. Aştept turneul ca să pot juca.”

Simona Halep explică felul în care se va recupera după hernia de disc
Simona Halep explică felul în care se va recupera după hernia de disc suferită în China

Cât despre Turneul Campioanelor, la care Halep a anunțat că va participa, românca spune: „Sunt 100% motivată. Este ţelul meu cel mai important. Voi da tot ce pot în această perioadă ca să termin pe primul loc. Pot realiza mai mult decât anul trecut la Turneul Final. O să fie ceva grozav”, a mai spus Simona, într-un interviu pentru New York Times.

ADVERTISEMENT