Sporturi

Simona Halep i-a influențat cariera lui Ashleigh Barty, câștigătoarea de la Turneul Campioanelor 2019. “Meciul cu ea mi-a deschis puțin ochii!”

03.11.2019 | 16:44
Simona Halep ia influentat cariera lui Ashleigh Barty castigatoarea de la Turneul Campioanelor 2019 Meciul cu ea mia deschis putin ochii
ADVERTISEMENT

Ashleigh Barty (Australia, locul 1 WTA) a câștigat trofeul de la Turneul Campioanelor 2019, toate acestea după ce s-a impus în fața Elinei Svitolina (Ucraina, 8 WTA), scor 6-4, 6-3, după un meci care a durat o oră și 28 de minute. Câștigătoarea trofeului a dezvăluit înaintea turneului cum i-a influențat Simona Halep cariera după meciul pierdut în fața româncei la Madrid.

Simona Halep i-a influențat cariera lui Ashleigh Barty, câștigătoarea de la Turneul Campioanelor 2019

„Îmi aduc aminte că, la Madrid, a fost un turneu cu multe suişuri şi coborâşuri pentru mine. A venit, apoi, acel meci din sferturile de finală cu Simona Halep. Cred că acela a fost un moment, un punct de cotitură foarte important pentru mine. Chiar dacă am pierdut acel meci, m-am bătut de la egal la egal cu Simo, am avut foarte multe oportunităţi şi, per total, la finele acelui turneu, am simţit că sunt acolo, în zona celor mai bune jucătoare pe zgură din circuit.

ADVERTISEMENT

Aşa că acel meci îmi va rămâne mult timp în amintire, acela cu Halep, căci cred că mi-a deschis puţin ochii, spunându-mi că mă pot bate cu cele mai bune. A urmat, apoi, Parisul şi toţi ştiţi ce s-a întâmplat acolo”, a declarat Ashleigh Barty într-un interviu de pe site-ul WTA, chiar înaintea Turneului Campioanelor 2019.

Ashleigh Barty a câștigat Roland Garros 2019 și Turneul Campioanelor 2019 după ce Halep a eliminat-o de la Madrid

Ashleigh Barty a făcut referire la meciul pierdut în fața Simonei Halep în sferturile de finală de la Madrid, atunci când românca a câștigat cu 7-5, 7-5. După ce a fost învinsă de Simona Halep la turneul găzduit de capitala Spaniei, Ashleigh Barty a reușit să câștige trofeul de la Roland Garros 2019 după ce a suplberat-o pe Marketa Vondrousova, scor 6-1, 6-3 într-un meci care a durat doar o oră și 10 minute.

ADVERTISEMENT

La Turneul Campioanelor 2019, Ashleigh Barty a pierdut cu Kiki Bertens  (6-3, 3-6, 4-6), dar le-a învins pe Petra Kvitova (6-4, 6-2) și pe Belinda Bencic (5-7, 6-1, 6-2) în grupa roșie. În semifinale n-a avut nicio problemă cu Karolina Pliskova (4-6, 6-2, 6-3), iar în finală a învins-o pe Elina Svitolina în două seturi: 6-4, 6-3.