ADVERTISEMENT
Cele mai citite

Halep ia avans şi fără să joace! Ce avantaj va avea faţă de Wozniacki peste o săptămână şi cum va arăta top 5

Sistemul de punctare din WTA oferă situaţii inedite. Simona Halep intră în a doua săptămână fără să joace, dar avansul ei continuă să crească. Pe 9 aprilie va fi şi mai mare!
Autor: Gabriel Esanu | 02.04.2018 | 20:59
Halep ia avans şi fără să joace! Ce avantaj va avea faţă de Wozniacki peste o săptămână şi cum va arăta top 5

Simona Halep a jucat ultimul meci în circuitul WTA pe 24 martie, când a fost eliminată de Agnieszka Radwanska în turul 3 la Miami. În acel moment avea un avans de 860 de puncte faţă locul 2, Caroline Wozniacki. Astăzi, românca intră în a doua săptămână fără meciuri oficiale, dar conduce şi mai autoritar ierarhia WTA. Are acum 1350 de puncte peste daneză.

ADVERTISEMENT

În această săptămână, Simona Halep îşi va continua vacanţă, la fel ca şi Caroline Wozniacki. Ambele vor sta, dar avansul româncei va creşte. Va ajunge la 1.450 de puncte începând cu 9 aprilie. Asta pentru că daneza avea un sfert de finală de apărat de anul trecut, de la Charleston. A luat atunci 100 de puncte, care îi vor fi scăzute pe 9. Halep nu a jucat anul trecut după Sunshine Double. deci îşi va păstra punctajul. Halep va avea tot 8.140, iar daneza va rămâne cu 6.690.

Halep ia avans în fruntea WTA, Muguruza e singura din top 5 care joacă

Garbine Muguruza, a treia clasată în acest moment, este singura jucătoare din top cinci care va juca în această săptămână. Jucătoarea din Spania a ales să meargă în Mexic, la Monterrey, turneu WTA International. Muguruza nu are puncte de apărat de anul trecut pentru această perioadă. Totuşi, vorbim de un turneu cu puncte puţine. Dacă se impune la Monterrey, iberica adună 280 de puncte şi ajunge la 6.250 puncte.

ADVERTISEMENT

Lupta pentru locul 4 este una crâncenă, cu Elina Svitolina având un avantaj de 19 puncte faţă de Jelena Ostapenko. Avansul jucătoarei din Ucraina va creşte, însă. Ambele vor sta în această săptămână, diferenţa ar fi că Svitolina nu are puncte de apărat. Ostapenko va pierde 305 puncte de anul trecut de la Charleston, când a jucat finala. Svitolina va avea tot 5.630, iar Ostapenko va rămâne cu 5305.

Cum va arăta Top 5 peste o săptămână:

ADVERTISEMENT

1. Halep – 8140 puncte

2. Wozniacki – 6.690 puncte

3. Muguruza – 5.970 puncte* (+ ce va mai obţine de la Monterrey, maximum 280 de puncte*)

4. Elina Svitolina – 5.630 puncte

5. Jelena Ostapenko – 5.305

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!