Sport

Simona Halep, analiză înaintea duelului cu Iga Swiatek din semifinalele Indian Wells 2022: ”Joacă cel mai bun tenis din viața ei”

Simona Halep s-a calificat într-o manieră entuziasmantă în semifinale la Indian Wells 2022 și va juca pentru un loc în marea finală cu poloneza Iga Swiatek.
17.03.2022 | 10:28
Simona Halep analiza inaintea duelului cu Iga Swiatek din semifinalele Indian Wells 2022 Joaca cel mai bun tenis din viata ei
Simona Halep s-a calificat într-o manieră entuziasmantă în semifinale la Indian Wells 2022 și va juca pentru un loc în marea finală cu poloneza Iga Swiatek. Sursă foto: Tennis World
ADVERTISEMENT

Fostul lider mondial i-a aplicat o corecție croatei Petra Martic în sferturi, dar și jucătoarea poloneză a acces în careul de ași după o victorie facilă cu Madison Keys.

Cum vede Simona Halep semifinala cu Iga Swiatek de la Indian Wells 2022

În conferința de presă ce a urmat succesului din întâlnirea cu Martic, Simona Halep a prefațat duelul pe care îl va avea cu Iga Swiatek în semifinale la Indian Wells 2022. Românca se așteaptă la un meci dificil, mai ales că poloneza se află în cel mai bun moment al carierei.

ADVERTISEMENT

”Va fi mai dificil, e foarte solidă, e constantă, va fi o bătălie grea. Am jucat doar pe zgură cred – ba nu, am jucat o dată și pe hard -, dar acum va fi o nouă zi, o nouă luptă. Mă aștept la o dispută grea, cred că joacă cel mai bun tenis din viața ei. Dar sunt în semifinale, am încredere, voi încerca să fac cel mai bun meci al meu”, a declarat Halep.

Dubla campioană de Grand Slam a mărturisit că nu a urmărit niciun meci al viitoarei adversare de la această competiție: ”Nu mă uit la meciurile din turneu, în general, nu îmi iau notiție. Încerc să mă relaxez, dar știu cât de puternică e Iga”.

ADVERTISEMENT

Halep crede că jucătoarea care se va adapta mai repede la condițiile de joc din deșertul californian va avea câștig de cauză: ”Cred că cea care se va adapta mai bine la aceste condiții va avea un plus. Eu, personal, mereu am jucat bine aici, așa că îmi plac condițiile. Cred că dacă îți intri în ritm, poți obține un avantaj important”.

Simona, încrezătoare că poate ajunge iar în top

Simona Halep nu a pierdut set la ediția din acest an de la Indian Wells, dar a refuzat să precizeze la cel nivel se află jocul său în acest moment. ”Știți că nu îmi place să răspund prin verdicte sau cifre, simt că sunt aproape de nivelul avut în trecut.

ADVERTISEMENT

Azi am jucat aproape perfect, am stat aproape de linia de fund și am returnat agresiv, acest meci îmi dă încredere și îmi arată că pot juca foarte bine împotriva oricui. Partidele de la Indian Wells îmi dau multă încredere, mă fac să înțeleg că pot fi iar la nivelul meu maxim.

A fost un an complicat, după cum știți, astfel că, să vin aici și să joc la nivelul acesta, mă face să fiu extrem de încrezătoare. O să iau toate lucrurile pozitive și o să îmi construiesc încrederea mai mult și mai mult. Zi după zi m-am simțit mai bine, am simțit că mă apropii de cea mai bună variantă mea. Am lucrat mult înainte de sezon, astfel că acum culeg roadele”, a spus ea.

ADVERTISEMENT

Halep, cel mai bun meci al anului cu Martic

Vorbind despre întâlnirea cu Petra Martic din sferturi, fostul lider WTA crede că a făcut cel mai bun meci din acest an. ”A fost un meci bun, probabil cel mai bun meci al acestui an. M-am simțit excelent, am fost agresivă, tot ce am vrut să fac am făcut.

De când am intrat pe teren, am avut senzații bune și încredere. Știam cum să joc împotriva ei, pentru că am mai jucat de câteva ori în trecut. Sunt super-fericită de nivelul pe care l-am avut pe teren”, a încheiat Simona Halep.

Vorbind despre duelul pe care îl va avea cu Halep în semifinale la Indian Wells 2022, Iga Swiatek a mărturisit că nu știe la ce să se aștepte, dar este convinsă că va fi un meci pasionant. Va fi a patra întâlnire între cele două sportive, Halep conducând la directe cu 2-1.

ADVERTISEMENT
Tags: