Sporturi

Simona Halep – Iga Swiatek 3-6, 6-1, 6-4! Duel cu Serena Williams în sferturi la Australian Open

14.02.2021 | 15:08
Simona Halep  Iga Swiatek 36 61 64 Duel cu Serena Williams in sferturi la Australian Open
Simona Halep – Iga Swiatek 3-6, 6-1, 6-4, în optimi la Australian Open. Calificare cu victoria 100 la Grand Slam-uri. FOTO Twitter Simona Halep
ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală, după ce a învins-o pe Iga Swiatek, scor 3-6, 6-1, 6-4. Este revanșa perfectă pentru eșecul de la Roland Garros 2020. Urmează Serena Williams în sferturile de finală. Vezi mai jos cele mai importante ştiri despre marele duel Simona Halep – Serena Williams. 

  • Simona Halep, ultra-determinată! Cum îi explică Darren Cahill irascibilitatea: „Simte presiunea, dar sunt mândru de ea”
  • Simona Halep, victoria cu numărul 100 la un turneu de Grand Slam! A uitat când a fost prima dintre ele: “Nu la Paris?”
  • INTERVIU Simona Halep, inainte de Serena Williams: “Recunosc că nu m-am uitat la ultimul video trimis de Darren”
  • Iga Swiatek, neputincioasă în fața Simonei Halep: ”Nu am putut să mă adaptez”
  • INTERVIU Darren Cahill, uimit de Serena Williams înaintea duelului cu Simona Halep: „Nu am văzut-o niciodată așa”
  • Simona Halep l-a lăsat mască pe Mats Wilander: ”A fost prea puternică”
  • CTP a trăit la intensitate maximă victoria Simonei Halep cu Swaitek: „Am urlat prin casă: ‘Vino-n față!’”. Exclusiv
  • Presa internațională e la picioarele Simonei Halep: ”S-a răzbunat și a ajuns la 100 de victorii de Grand Slam”
  • Serena Williams primește laude înaintea meciului cu Simona Halep: ”A slăbit destul de mult”
  • Serena Williams abia așteaptă revanșa cu Simona Halep: ”Sunt pregătită!”
  • Câţi bani a câştigat Simona Halep pentru calificarea în sferturi la Australian Open
  • Simona Halep, prima reacţie după calificarea în sferturile de finală la Australian Open: “Sunt puţin obosită” 
  • Când se joacă Simona Halep – Serena Williams în sferturi la Australian Open 2021
ADVERTISEMENT

6-4. Simona Halep își face serviciul și este în sferturi, contra Serenei.

5-4. Swiatek își face serviciul, dar Simona urmează la serviciu pentru a-și asigura calificarea în sferturi.

5-3. Simona își face serviciul.

4-3. Iga Swiatek își face serviciul și reduce din handicap.

4-2. Simona își face serviciul.

3-2. Break la zero pentru Simona Halep!

2-2. Swiatek face break și egalează în decisiv.

2-1. Swiatek îşi face serviciul şi întrerupe seria Simonei.

2-0. Simona salvează o minge de break şi îşi face serviciul.

1-0. Simona Halep face break şi în startul setului decisiv.


Simona Halep, prestaţie excelentă în setul doi. Calificarea se joacă în setul decisiv

6-1. Simona îşi face serviciul şi trimite meciul în decisiv.

5-1. Simona face un nou break şi meciul se apropie de setul decisiv.

4-1. Simona Halep îşi face serviciul.

3-1. Swiatek îşi face serviciul de această dată.

3-0. Simona Halep îşi face serviciul fără probleme.

2-0. Simona face primul ei break din meci!

1-0. Simona Halep îşi face serviciul fără probleme.


Jocul Simonei Halep s-a prăbuşit pe finalul primului set

3-6. Swiatek îşi face serviciul şi închide primul set.

3-5. Simona nu îşi revine după şansele ratate în game-ul precedent. Face câteva erori uriaşe şi îşi pierde serviciul la zero.

ADVERTISEMENT

3-4. Swiatek îşi face un game de serviciu complicat, care a durat aproape 10 minute. Simona a ratat două mingi de break, primele ale partidei.

3-3. Simona Halep revine de la 15-30 şi îşi face serviciul.

2-3. Swiatek răspunde şi ea cu un game alb.

2-2. Game alb pentru Halep pe propriul serviciu.

1-2. Se merge în continuare cu serviciul.

1-1. Simona îşi face serviciul fără emoţii.

0-1. Swiatek revine de la 0-30 şi îşi face serviciul.


UPDATE, 14 februarie, ora 10:00 / Simona Halep şi Iga Swiatek au ieşit la încălzire pe Rod Laver Arena. Partida va începe în aproximativ 10 minute.

ADVERTISEMENT


Va fi reeditarea unei alte optimi de care ne aducem aminte cu neplăcere, în octombrie 2020, în turneul de Grand Slam de la Roland Garros, unde poloneza a bătut locul 2 mondial fără drept de apel şi nu s-a mai oprit apoi până ce nu a câştigat trofeul. Asta în condiţiile în care cu un an înainte Halep fusese cea care îi dăduse tinerei şcolăriţie de 18 ani o lecţie de tenis.

La acest moment Simona Halep, 29 ani, continuă să fie a doua în lume, după australianca Ashleigh Barty, în timp ce Iga Swiatek, 19 ani, se află pe poziţia a 17-a, dar mulţi specialişti prevăd că în scurt timp ea va intra în top 10 şi se va bate cu şanse reale la prima poziţie.

ADVERTISEMENT

Simona Halep – Iga Swiatek Live stream Eurosport

Jocul dintre Simona Halep şi Iga Swiatek se va disputa duminică, 14 februarie, de la ora 10:00, pe Rod Laver arena, deschizând sesiunea de seară, întrucât la terminarea partidei tot aici va avea loc şi întâlnirea dintre Novak Djokovic şi Milos Raonic.-

În sesiunea de zi, dumincă, pe Rod Laver Arena, se vor mai disputa trei meciuri: Garbine Muguruza – Naomi Osaka, Aryna Sabalenka – Serena Williams și Dominic Thiem – Grigor Dimitrov. Partida Simona Halep – Iga Swiatek va putea fi vizionată în direct, în exclusivitate, pe canalul Eurosport. O mai puteţi urmări în format LIVE VIDEO intrând pe site-ul FANATIK.RO.

Simona spune că ştie cum trebuie să joace împotriva polonezei

Este un meci greu pentru Simona, care are o parte de tablou mult mai dificilă decât cea pe care se află liderul mondial Ashleigh Barty. Iga Swiatek a făcut un uriaş salt calitativ în decurs de un an de la acea corecţie aplicată de Halep tot la Roland Garros, deşi programul competiţional a fost complet dat peste cap de pandemia de coronavirus şi luni de zile activitatea sportivă a fost oprită.

Însă Simona Halep a declarat înaintea acestei a treia partide dintre ele că acum este pregătită şi ştie ce are de făcut pentru a nu se repeta deznodământul din octombrie, de la Paris. “Meciul cu Iga Swiatek e o provocare. M-a distrus la Roland Garros. Trebuie să joc mai bine, să fac altceva” – a spus Simona, care pare hotărâtă să îi arate lui Swiatek cine e şeful.

Ce spune Justine Henin despre acest meci din optimi la Australian Open

Fosta mare campioană belgiană Justine Henin, şapte turnee de Grand Slam în palmares, printre care şi Australian Open în 2004, crede că va fi un mare spectacol, dar că poloneza îi va pune serioase probleme Simonei cu forţa ei în lovituri. Henin vede un meci strâns, dar foarte spectaculos. Ea a prefaţat întâlnirea la Eurosport.

„Va fi un meci foarte bun. E interesant, fiindcă știm cu toții calitățile Simonei Halep, iar constanța ei este extraordinară. Este una dintre cele mai constante jucătoare din circuit. 

La Paris Swiatek a atins un nivel nemaipomenit

Atunci când Swiatek a învins-o la Roland-Garros, ea a jucat la un nivel nemaipomenit. A fost impresionant nu doar faptul că a câștigat, ci nivelul la care a jucat. Acum, toată lumea are așteptări de la ea și momentan se descurcă. 

Va fi dificil pentru ea să se întoarcă la Paris și să-și apere titlul – am văzut ce s-a întâmplat cu Sofia Kenin, campioană aici anul trecut. La Paris mingea a fost grea, astfel încât a putut face orice dorea. Cu forța ei, i-a pus probleme Simonei, care nu a avut timp să-și organizeze jocul. Știm că Halep are nevoie de timp pentru a-și organiza jocul. 

Iga are lovituri mai puternice decât ale Simonei

Halep se mișcă bine, acoperă terenul bine, dar nu poate lovi la fel de tare – este opusul lui Swiatek. Atunci când Iga joacă bine este dificil pentru Simona, cu stilul ei de joc. Halep a avut probleme aici în turul doi, dar a părut să fie în control în turul trei. Suprafața este mult mai rapidă în acest an la Melbourne, față de anii trecuți. Sunt foarte curioasă ce vom vedea în acest meci”. 

Din păcate, urmare a deciziei luată de guvernatorul statului Victoria, Daniel Andrews, duminică va fi a treia zi fără spectatori în tribune, deci meciul Halep – Swiatek se va desfăşura fără prezenţa fanilor, aşa cum a fost până acum la toate jocurile Simonei. Bookmakerii îi acordă lui Halep prima şansă, cotă 1,72, pentru poloneză cota fiind de 2,20 la victorie şi de 1,50 pentru set luat. Un set luat de Simona valorează 1,28.

ADVERTISEMENT