Simona Halep

Simona Halep împarte “covrigei” în circuitul WTA! Are cele mai multe seturi câştigate cu 6-0 în 2019

28.07.2019 | 23:21
Simona Halep imparte covrigei in circuitul WTA Are cele mai multe seturi castigate cu 60 in 2019

Sezonul 2019 a fost unul ciudat pentru Simona Halep. A adus al doilea titlu de Grand Slam din cariera româncei, la Wimbledon, dar senzația a fost că, până la succesul de pe iarba britanică, anul a adus mai mult dezamăgiri. Totuși, Simona rămâne o jucătoare de neoprit atunci când este într-o bună dispoziție de joc.

Cea mai clară dovadă în acest sens este dată chiar de statistică. Simona Halep este jucătoarea care a reușit să câștige cele mai multe seturi cu scorul 6-0 în acest an. Halep a administrat nu mai puțin de șapte “covrigei”, așa cum sunt numite astfel de seturi care curg într-o singură direcție.

Simona Halep a câştigat patru seturi la zero la WTA Madrid. 6-0, 6-0 cu Viktoria Kuzmova

Poziția de lider a Simonei Halep la acest capitol nu este pusă la îndoială de nimeni. Cinci seturi câștigate la zero au principalele urmăritoare, este vorba de Iga Swiatek, Anastasia Pavlyuchenkova, Jennifer Brady, Sara Sorribes Tormo și Dona Vekic. Este clar că toate acestea au jucat la un nivel mult mai scăzut decât cel al Simonei Halep. Iată cum arată clasamentul jucătoarelor care au împărţit cei mai mulţi covrigei.

  1. Simona Halep 7
  2. Iga Swiatek 5
  3. Anastasia Pavlyuchenkova 5
  4. Jennifer Brady 5
  5. Donna Vekic 5
  6. Sara Sorribes Tormo 5
  7. Maria Şarapova 4
  8. Kaia Kanepi 4
  9. Elena Rybakina 4
  10. Bernarda Pera 4

Primul set pe care Simona l-a câştigat la zero a fost chiar în FedCup, împotriva Cehiei. La Ostrava, românca trecea fără probleme de Katerina Siniakova, scor 6-4, 6-0. Apoi, până la turneul de la Madrid, pe zgură, Halep nu a mai câştigat niciun set la zero. Dar în capitala Spaniei, unde a jucat finala, pierdută la Kiki Bertens, Simona a avut câteva prestaţii halucinante.

La Madrid, Simona a reuşit să câştige nu mai puţin de patru seturi la zero. Cel mai rău a încasat-o Viktoria Kuzmova, căreia românca i-a administrat un sec 6-0, 6-0. Margarita Gasparyan şi Belinda Bencic au încasat şi ele “covrigei” de la Simona Halep la Madrid.

La Roland Garros, Iga Swiatek a fost şi ea lovită de “tăvălugul” Halep. Tânăra jucătoare din Polonia a câştigat un singur game în partida din optimile de finală ale competiţiei de la Paris. În fine, cel de-al şaptelea set la zero câştigat de Simona Halep a fost pe iarbă, la Eastbourne, acolo unde Su-Wei Hsieh a fost pedepsită după ce anul trecut o scotea pe româncă în turul 3 la Wimbledon.

Pe Mihaela Buzărnescu nu o ajută statistica. Are cele mai multe înfrângeri în 2019!

În acest sezon, Simona Halep a câştigat 36 de partide în circuitul WTA, capitol la care este pe locul 4. Lider este Kiki Bertens, cu 40 de victorii, dar obţinute din 54 de meciuri disputate. Simona Halep a jucat doar 46 de partide. Ashleigh Barty, liderul clasamentului, are 39 de victorii şi doar şase înfrângeri în 2019. Iar Karolina Pliskova are 38 de victorii şi 10 înfrângeri.

Mihaela Buzărnescu este jucătoarea care a suferit cele mai multe eşecuri în 2019. Nu mai puţin de 21 de partide a pierdut Miki în actualul sezon. Jelena Ostapenko are 20 de înfrângeri, iar Pauline Parmantier, Katerina Siniakova şi Pauline Parmantier au fiecare câte 19. În urmă cu un an, la mijlocul sezonului trecut, Mihaela Buzărnescu era jucătoarea care avea cele mai multe victorii în circuit.