Sport

Simona Halep împlineşte azi 31 de ani! Poveşti inedite din copilăria marii campioane: “Am pus mâna pe rachetă şi îmi plăcea cum sare mingea”

Simona Halep împlineşte 31 de ani, pe 27 septembrie, iar cu această ocazie FANATIK prezintă câteva poveşti inedite din copilăria marii campioane.
27.09.2022 | 08:30
Simona Halep implineste azi 31 de ani Povesti inedite din copilaria marii campioane Am pus mana pe racheta si imi placea cum sare mingea
Cum era Simona Halep în copilărie
ADVERTISEMENT

Este zi de sărbătoare în tenisul din România, dar şi din întreaga lume. Pe 27 septembrie, Simona Halep a împlinit 31 de ani şi îşi va sărbători ziua de naştere acasă, după ce a anunţat că nu va mai participa la niciun turneu în acest sezon. Cu această ocazie, FANATIK prezintă mai multe episoade inedite din copilăria fostului număr 1 mondial.

Fratele Simonei Halep îi spunea, în copilărie, să se lase de tenis. Răspunsul genial al primului antrenor

Simona Halep a fost atrasă de tenis încă de la 4 ani şi jumătate, când a mers, alături de mama ei, la un antrenament al lui Nicolae, fratele campioanei. Acesta practica deja acest sport, însă a renunţat la un moment dat. Sora lui s-a îndrăgostit iremediabil de tenis, chiar dacă a mai fost tachinată de Nicolae. Pe lângă sportul alb, marea campioană a mai cochetat cu fotbalul, dovadă stau dublele pe care le realiza cu mingea în urmă cu câţiva ani, dar şi cu handbalul.

ADVERTISEMENT

“Mai erau momente în care Nicolae o tachina pe Simona. ‘Lasă-te de tenis’, îi spunea el, în glumă. Eu interveneam: ‘Nicuşor, ai să te rogi de ea să-i cari geanta’. Iar acum aşa se întâmplă. Când o întâmpină la întoarcerea din turnee, primul lucru pe care îl face e să îi ia, râzând, geanta”, povestea, acum câţiva ani, Ioan Stan, primul antrenor al Simonei Halep.

“Am pus mâna pe rachetă şi îmi plăcea cum sare mingea” – Simona Halep

Stere Halep şi-a dorit foarte mult ca măcar unul dintre copiii lui să practice sportul de performanţă, după ce şi el a jucat o perioadă fotbal. Tatăl Simonei Halep a evoluat la Săgeata Năvodari şi a ajuns chiar să fie dorit de Farul Constanţa.

ADVERTISEMENT

“Tatăl meu a jucat fotbal, a fost selecționat și la Farul, dar pe vremea aceea, din câte am înțeles eu, părinții lui se temeau să nu se accidenteze. Nu a fost să fie pentru el, iar apoi și-a dorit ca unul dintre copiii lui să facă sport”, a declarat Simona Halep.

Unde a copilărit Simona Halep şi familia ei! Casă cumpărată de la turci

Cu un an înainte ca Simona Halep să se nască, în 1990, Stere şi Tania au cumpărat o casă în Piaţa Chiliei, un cartier vechi al Constanţei. Între timp, familia jucătoarei a construit o vilă somptuoasă, iar relaţiile cu vecinii au rămas mereu bune.

ADVERTISEMENT

“Au luat-o de la o familie de turci, doi frați, care aveau o casă și în Tomis II. Nu arăta cum arată acum, au renovat-o ei frumos. Tot neamul Halep e tare de treabă, ne știm de atâția ani…”, dezvăluia o vecină a familiei Halep, în urmă cu un an, pentru FANATIK.

“N-am avut păpuşi, n-am avut altceva. Jucam fotbal, jucam tenis, făceam fileu din aţă, am găurit asfaltul şi am băgat doi stâlpi şi jucam tenis, si în casă la fel, am făcut un mini teren de tenis şi jucam cu fratele meu” – Simona Halep

Simona Halep poartă numele bunicii. Unde îşi făcea vacanţele de vară

Atunci când Simona Halep s-a născut, pe 27 septembrie 1991, Stere a respectat una dintre tradiţiile aromânilor. Aşa a ajuns marea campioană de tenis să poarte acelaşi nume cu cel al bunicii. De altfel, sportiva îşi făcea deseori vacanţele de vară la bunica Simona, la Stejaru (judeţul Tulcea).

ADVERTISEMENT

“O chemam la masă să mănânce, dar nu voia. Se mai certa cu verii ei mai mari, că se băga în joaca lor, dar tot nu se lăsa”, povestea, în urmă cu mai mulţi ani, bunica Simonei Halep pentru adevărul.ro.

Promisiunea făcută dirigintelui din liceu

Simona Halep a învăţat în Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica”, ca mai apoi să-şi continue studiile, din 2006, la Liceul cu Program Sportiv “Nicolae Rotaru”. Chiar dacă avea un program special, fiind deja angrenată în competiţiile dedicate juniorilor, dirigintele Simonei Halep a observat imediat că absenţele se adunau la numele ei din catalog.

Cătălin Spătaru, dirigintele Simonei Halep, a întrebat-o, în clasa a IX-a, care este planul ei, iar răspunsul s-a adeverit peste câţiva ani. “S-a gândit un pic și apoi mi-a răspuns atât de frumos, cu o voce atât de caldă, încât ori de câte ori o privesc la televizor îmi vin în minte aceste cuvinte: ‘Domnule diriginte, eu vreau să fac performanță. Voi fi cea mai bună din lume. O să vedeți!'”, avea să-şi aducă aminte Cătălin Spătaru discuţia din primul an de liceu al Simonei Halep.

Chiar dacă nu avea timp destul să treacă pe la şcoală, Simona Halep nu neglija deloc studiul. În ultimii trei ani de liceu, fostul număr 1 mondial a avut medii generale de peste 8,50 şi era “abonată” la premiul III.

“Nu purta fustiţă. Acum nu-i place echipamentul pentru că are fustă” – Tania Halep, mama Simonei

La 16 ani a dat lovitura la Roland Garros

Când nu era la şcoală, Simona Halep îşi construia o carieră de succes în tenis, iar rezultatele din perioada junioratului au anunţat marile victorii de mai târziu. Românca a fost numărul 1 mondial la junioare, cu rezultate importante obţinute în 2008, înainte să împlinească 17 ani.

La turneul junioarelor de la Australian Open, Simona Halep s-a oprit în semifinale. Marele succes a venit la Roland Garros, unde a învins-o în finală pe Elena Bogdan, scor 6-4, 6-7(3), 6-2. Turneul de la Paris a fost ultimul la nivelul de junioare, ca mai apoi să se concentreze total pe competiţiile de senioare. De altfel, Simona Halep a debutat în circuitul profesionist pe 26 iunie 2006, pe când avea 14 ani şi 9 luni.

  • 64 de săptămâni a stat Simona Halep pe locul 1 mondial WTA
  • 24 de turnee a câştigat Simona Halep în carieră, printre care se numără Roland Garros (2018) şi Wimbledon (2019)
  • 579 de victorii şi 238 de înfrângeri este palmaresul Simonei Halep
  • 40.203.437 de dolari a câştigat Simona Halep din tenis
ADVERTISEMENT