Sporturi

Simona Halep, în acelaşi top cu Luka Modric şi Novak Djokovic! Performanţă extraordinară

28.12.2018 | 20:15
Simona Halep in acelasi top cu Luka Modric si Novak Djokovic Performanta extraordinara

Simona Halep a fost inclusă în acelaşi top cu Luka Modric şi Novak Djokovic! Simona Halep a avut parte de un an 2018 cu adevărat spectaculos, încununat cu victoria prin care a scris istorie la Roland Garros, iar la final de sezon competiţional, sportiva noastră a fost răsplătită cu o mulţime de premii şi titluri, fiind adesea în fruntea anchetelor desfăşurate de publicaţiile media din toată lumea. În luna noiembrie, constănţeanca a fost nominalizată printre cei mai buni sportivi din Balcani.

Joi, cea mai bună tenismenă din lume la acest moment, a aflat ce loc a ocupat în această ierarhie pusă la cale de agenţia bulgară de ştiri, BTA. Sportiva noastră nu a reuşit să ocupe primul loc, însă şi-a făcut loc pe podium. Fotbalistul din Croaţia, Luka Modric, a fost ales sportivul balcanic al anului 2018. Modric a reuşit să câştige Liga Campionilor cu Real Madrid, a câştigat Balonul de Aur și a condus echipa națională a Croației în finala Cupei Mondiale din iulie, când a fost desemnat și cel mai bun jucător al turneului. Fotbalistul în vârstă de 33 de ani a obținut 75 de puncte.

Simona Halep a fost inclusă în acelaşi top cu Luka Modric şi Novak Djokovic

Liderul mondial din WTA şi-a făcut loc în topul celor mai buni sportivi din Balcani

În clasamentul balcanic publicat joi, pe locul secund s-a situat jucătorul de tenis sârb Novak Djokovic, urmat de jucătoarea de tenis din România, Simona Halep. Nole a câștigat în acest sezon două turnee de Grand Slam, în timp ce românca din fruntea clasamentului mondial, care este pentru al doilea sfârșit de an la rând numărul unu mondial, s-a impus la Roland Garros şi a ajuns până în finală la Australian Open, unde a fost învinsă la mare luptă de către daneza Caroline Wozniacki.

Anul trecut, Simona Halep s-a situat pe locul al doilea în aceeaşi anchetă, cu 60 de puncte, fiind întrecută la limită de bulgarul Grigor Dimitrov, cu 62 de puncte. Pe lângă Simona, din România, au mai fost nominalizaţi halterofilul Nicolae Onica, canotoarele Mădălina Bereş şi Denisa Tîlvescu, Ionela-Livia Lehaci şi Gianina Beleagă, handbalista Cristina Neagu, scrimera Ana-Maria Popescu, halterofilele Elena Andrieş şi Loredana Toma luptătorul Mihai Mihuţ.