Simona Halep

Simona Halep, în conferința de presă de după eșecul cu Elina Svitolina: ”Simțeam că nu pot închide punctele. Suprafața este prea lentă pentru jocul meu”

30.10.2019 | 15:50
Simona Halep in conferinta de presa de dupa esecul cu Elina Svitolina Simteam ca nu pot inchide punctele Suprafata este prea lenta pentru jocul meu
ADVERTISEMENT

După victoria în trei seturi cu Bianca Andreescu din primul meci al grupei violet de la Shenzhen, pentru Simona Halep a urmat un meci mai puțin reușit contra campioanei en-titre de la Turneul Campioanelor, Elina Svitolina. Românca a comis mult mai multe greșeli și s-a înclinat după două seturi, scor 5-7, 4-6. În conferința de presă de după partidă, Simona s-a plâns de suprafața din China, una mult prea lentă pentru jocul ei.

Simona Halep, în conferința de presă de după eșecul cu Elina Svitolina: ”Simțeam că nu pot închide punctele. Suprafața este prea lentă pentru jocul meu”

Simona Halep s-a plâns în intervențiile lui Darren Cahill din timpul meciului cu Svitolina de dificultatea pe care o are în închiderea punctelor. Românca a recunoscut în conferința de presă de după meci că suprafața lentă din China nu se pliază pe jocul ei.

ADVERTISEMENT

”Am simțit că nu pot încheia punctele. Suprafața de aici nu este grozavă pentru mine, pentru jocul meu. E foarte lent într-un fel. Chiar dacă ataci și lovești puternic, nu ai câștig de cauză. Cred că astăzi am lovit bine, dar nu suficient. De aceea nu puteam termina puncte. Am fost frustrată din această cauză, ținând cont și de faptul că nu m-am antrenat prea mult. Dar ea a jucat bine azi. Nu a ratat nimic. Cred că îi place să joace aici. Este o suprafață pe stilul ei.”

Simona Halep a dat și o veste excelentă în perspectiva continuării turneului. Campioana de la Wimbledon a spus că nu mai simte nicio durere: ”Am fost accidentată, dar acum sunt foarte fericită că spatele meu este în regulă. Pot lupta până la final fără durere. În opinia mea, a fost un meci bun pentru ambele. Azi ea a fost mai bună. De aceea a câștigat. Pot spune că nu sunt foarte dezamăgită. Mi-am făcut jocul, dar nu m-a ajutat suficient să mă apropii de victorie.”, a adăugat Simona.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, despre revenirea lui Cahill alături de ea: ”Este începutul unei noi relații antrenor-jucător”

Întrebată despre rolul lui Darren Cahill în acest al doilea său mandat pe banca ei tehnică, Simona Halep a spus că australianul o ajută foarte mult să-și îmbunătățească jocul zi cu zi. De asemenea, românca a recunoscut că acum este mult mai ascultătoare la sfaturile lui Darren.

”Este foarte important și este foarte bine că a revenit în echipa mea. Simt că în fiecare zi jocul meu se îmbunătățește cu ceva. Este doar începutul unei noi relații, antrenor- jucător. Vrea să devin și mai bună. Încă am obiective mari. Mă simt fericită că îl am din nou în echipa mea. Sunt mai ascultătoare acum. Înțeleg mult mai bine ce vrea să schimbe la jocul meu”, a spus Halep despre antrenorul ei.

ADVERTISEMENT

Halep recunoaște că următorul său obiectiv, după Grand Slam-urile pe zgură (Roland Garros) și iarbă (Wimbledon) este un Mare Șlem pe ciment: ”Obiectivul meu în fiecare an este să triumf la Grand Slam-uri. Am câștigat de două ori. Mă simt mai capabilă să repet această performanță. Dar știu cât de dificil să câștigi un Grand Slam. Recunosc, ar fi minunat dacă să pot câștiga unul pe hard. Nu se știe niciodată. Voi lucra mult pe toate suprafețele și voi vedea ce va fi.”, a mai spus Simona.

  • Grupa violet din care face parte Simona Halep a fost câștigată de Elina Svitolina. În acest moment, calculele sunt clare: Simona Halep – Karolina Pliskova e ”finala” pentru locul 2 în grupă. 
ADVERTISEMENT