Simona Halep

Simona Halep, în mare formă la WTA Madrid: ”Eliberată de problemele fizice”

01.05.2021 | 21:22
Simona Halep in mare forma la WTA Madrid Eliberata de problemele fizice
ADVERTISEMENT

Simona Halep a debutat perfect în turneul Madrid Open și așteaptă cu nerăbdare întâlnirea cu Saisai Zheng din turul doi. Numărul 3 mondial a anunțat că se simte excelent și că nu mai are durerile care au chinuit-o în ultima perioadă.  

În turul inaugural, Simona a trecut de Sara Sorribes Tormo, cu scorul de 6-0, 7-5, iar următoarea adversară, chinezoaica Saisai Zheng, este o mai veche cunoștință a româncei.

ADVERTISEMENT

De-a lungul anilor, cele două sportive s-au mai întâlnit de două ori, de fiecare dată victoria revenind Simonei. Prima oară și-au încrucișat rachetele în 2015, la Shenzen. Meciul s-a încheiat cu scorul de 6-2, 6-3, iar trei ani mai târziu, Halep s-a impus cu 7-5, 6-0 la Wimbledon.

Ce mesaj le-a transmis Simona Halep fanilor

În ultimele luni, Simona Halep s-a confruntat cu o serie de probleme medicale care au forțat-o să se retragă de la mai multe turnee și să abandoneze la Miami. Acum sportiva se simte bine din punct de vedere fizic și este încrezătoare înaintea disputei cu a 57-a jucătoare a lumii.

ADVERTISEMENT

”Durerea care m-a făcut să lipsesc în meciul cu Italia, din Billie Jean King Cup, a trecut, din fericire. Acum, mă pot bucura de aceste săptămâni, în sfârșit eliberată de problemele fizice.

Abia așteptam acest moment. Madridul și Roma sunt turneele de care sunt foarte atașată, pentru mediu, pentru amintiri și pentru numărul mare de fani care mă înconjoară cu afecțiune. Sunt mulți spectatori români la ambele turnee și de aceea, pentru mine, aceste două competiții sunt ca o a doua casă”, a declarat Simona Halep, pentru Gazzetta dello Sport.

ADVERTISEMENT

A treia întâlnire Halep – Zhang, duminică, de la ora 18:00

Organizatorii de la Madrid au anunțat programul zilei de duminică, iar Simona Halep va juca în al patrulea meci de pe arena “Manolo Santana”.

Programul zilei începe la 12:00 ceea ce înseamnă că meciul dintre Simona Halep și Saisai Zhang ar trebui să se desfășoare în jurul orei 18:00.

ADVERTISEMENT

În cazul în care trece de sportiva din China, Simona Halep ar putea avea primul duel contra unui cap de serie. În turul 3 de la Madrid, turneu de 1000 de puncte, Simona o va înfrunta pe învingătoarea dintre Elise Mertens și Elena Rybakina.

ADVERTISEMENT