Simona Halep

Simona Halep, în pericol în clasamentul WTA! Trei jucătoare se luptă să o depășească după WTA Roma

10.05.2021 | 16:41
Simona Halep in pericol in clasamentul WTA Trei jucatoare se lupta sa o depaseasca dupa WTA Roma
ADVERTISEMENT

Simona Halep a avut un sezon dezamăgitor până acum, fără finală disputată în circuitul WTA. Chiar și în aceste condiții, jucătoarea din România a rămas pe podiumul WTA, dar sunt din ce în ce mai multe jucătoare care vin puternic din urmă. În frunte cu Aryna Sabalenka, jucătoarea care a câștigat turneul de la Madrid.

În clasamentul WTA actualizat luni, Simona Halep rămâne cu un avans de doar 325 de puncte în fața jucătoarei din Belarus. 6520 de puncte are Simona Halep, în vreme ce Aryna Sabalenka a ajuns la un total de 6195 de puncte. În funcție de rezultatele de la Foro Italico, Simona Halep riscă să piardă două locuri în clasament.

ADVERTISEMENT

Simona Halep nu va pierde punctele pe care le-a obținut în toamna anului trecut de la Roma. Conform noului mod de punctare, doar punctele obținute în 2019 se vor șterge după actuala ediție. Dar chiar și în aceste condiții sunt trei jucătoare care se luptă să treacă peste Halep: Aryna Sabalenka, Sofia Kenin și Elina Svitolina. Doar două dintre ele ar putea să o facă, în condițiile în care Svitolina și Kenin ar avea nevoie să câștige turneul.

Simona Halep poate să ajunge pe locul 4 în clasamentul WTA. Una dintre Sabalenka, Svitolina și Kenin ar putea să o depășească

Pentru a fi sigură că își păstrează locul pe podium, Simona Halep trebuie să atingă finala de la Roma. Nu va fi o misiune ușoară, în condițiile unui traseu foarte complicat spre ultimul act. De asemenea, românca nu are cum să urce în clasament, indiferent de rezultatele de la Roma.

ADVERTISEMENT

Cum poate Aryna Sabalenka să o depășească pe Simona Halep

  •  să ajungă în semifinale la Roma, iar Simona Halep să nu treacă de turul 2.
  • să ajungă în finală la Roma, iar Simona Halep să nu treacă de sferturile de finală
  • să câștige titlul, iar Simona Halep să nu joace finala.

Cum poate Elina Svitolina să o depășească pe Simona Halep

  • să câștige titlul la Roma, iar Simona Halep să nu treacă de turul 3

Cum poate Sofia Kenin să o depășească pe Simona Halep

  • să câștige titlul, iar Simona Halep să nu treacă de turul 2

Serena Williams și Naomi Osaka, marile pericole de pe jumătatea de tablou a Simonei Halep. Bianca Andreescu s-a retras

Sunt trei jucătoare care încearcă să o depășească pe Simona Halep, dar românca nu poate să cadă mai jos de locul 4. Sabalenka, Svitolina și Kenin sunt toate trei pe jumătatea superioară a tabloului, deci doar una dintre ele va ajunge în finala competiției.

ADVERTISEMENT

Simona Halep este pe jumătoatea inferioară a tabloului de la Roma. Serena Williams, Naomi Osaka, Petra Kvitova și Karolina Pliskova sunt cei mai importanți capi de serie de pe jumătatea de tablou a Simonei. Bianca Andreescu s-a retras.