Sporturi

Simona Halep, în pericol să piardă locul 1 în WTA Race! Cum poate fi depășită

29.08.2018 | 12:29
Simona Halep in pericol sa piarda locul 1 in WTA Race Cum poate fi depasita

Simona Halep, în pericol să piardă locul 1 în WTA Race. Eliminarea neașteptată de la US Open 2018, în primul tur, după 2-6, 4-6 în fața estoniencei Kaia Kanepi, ar putea să o coste pe Simona Halep șefia într-un clasament important. Este vorba despre WTA Race, ierarhie în care se iau în considerare exclusiv în anul curent. Angelique Kerber este jucătoarea care ar putea fi noul lider după finala de la Flushing Meadows. Vezi toate detaliile despre meciurile de la US Open accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei de la Flushing Meadows.

La startul competiției de la New York, Simona Halep avea 6.900 de puncte în WTA Race și era aproape imposibil de depășit. Doar în cel mai negru scenariu pentru ea, cu eliminare în prima rundă, ar fi putut fi devansată de Angelique Kerber, cea care contabiliza 5.022 de puncte înainte de startul US Open 2018. Scenariul de coșmar s-a adeverit pentru Simona, care a părăsit competiția din primul tur, la fel ca în 2017.

Simona Halep, în pericol să piardă locul 1 în WTA Race. Kerber stă la pândă!

Rămâne de văzut dacă Angelique Kerber va duce la bun sfârșit obligația pe care o are pentru a fi noul lider în WTA Race. Și anume să câștige US Open 2018. Ar fi al doilea turneul de Grand Slam la rând câștigat de jucătoarea din Germania, după ce s-a impus și la Wimbledon 2018. După un start de sezon neconvingător. Dacă va câștiga la New York, Kerber va avea 7.022 de puncte la actualizarea din 10 septembrie, imediat după US Open.

Simona Halep, în pericol să piardă locul 1 în WTA Race! Cum poate fi depășită
Eliminată în turul 1 la US Open 2018, Simona Halep va mai juca în acest an doar la turneele din Asia

Ar trece cu 112 puncte peste Simona Halep, care va aduna doar 10 pentru participarea pe tabloul principal și va ajunge la 6.910. Pe locul trei în ierarhia WTA Race, înainte de startul US Open, era Petra Kvitova, cu 4.121 de puncte. Nici cele 2.000 de puncte care se acordă câștigătoarei de la New York nu i-ar ajunge jucătoarei din Cehia pentru a trece peste Simona Halep.

Simona Halep, în pericol să piardă locul 1 în WTA Race. Dar prezenţa la Turneul Campioanelor e asigurată

Angelique Kerber, astfel singura amenințare a Simonei Halep la locul 1 în WTA Race, a avut un start complicat la New York, trecut însă cu bine. A învins-o pe Margarita Gasparyan, scor 7-6 (5), 6-3, dar a dat mari semne de slăbiciune, în special în primul set. Dar traseul spre titlu va fi mult mai complicat în următoarea parte pentru Kerber. Urmează o confruntare cu Johanna Larsson în turul 2, apoi cu învingătoarea dintre Dominika Cibulkova și Su-Wei Hsieh.

Simona Halep, în pericol să piardă locul 1 în WTA Race, dar va fi o misiune pentru Kerber. În optimile de finală, Kerber ar putea avea un duel de foc, împotriva americancei Madison Keys, finalistă în 2017. Ar putea fi, mai departe, un duel cu Şarapova, Garcia, Ostapenko, sau poate chiar Sorana Cîrstea în sferturile de finală. Serena Williams şi Sloane Stephens sunt şi ele pe jumătatea de tablou a lui Kerber şi posibile adversare în semifinale la Flushing Meadows.

Simona Halep poate pierde locul 1 în WTA Race, dar calificarea la Turneul Campioanelor, care se decide în funcţie de această ierarhie, cu primele opt calificate, a fost deja rezolvată. În plus, indiferent de rezultatele care se vor înregistra la New York, Simona nu poate pierde prima poziţie în WTA. Caroline Wozniacki se poate apropia cel mai mult, la 156 de puncte în spatele româncei. Pentru Simona Halep mai rămân trei competiţii în calendar, la Wuhan, la Beijing şi la Singapore.