Simona Halep

Simona Halep, în top 10 jucătoare care au rezistat cel mai mult pe locul 1 WTA! A egalat-o pe Azarenka

22.10.2018 | 11:08
Simona Halep in top 10 jucatoare care au rezistat cel mai mult pe locul 1 WTA A egalato pe Azarenka

Simona Halep a început astăzi săptămâna 51 din postura de lider mondial. Deși traversează o perioadă nefericită, din cauza durerilor persistente la spate, românca nu poate fi detronată din fruntea WTA. A reușit, astfel, să o egaleze pe Victoria Azarenka în topul jucătoarelor care au rezistat cel mai mult pe primul loc în ierarhia tenisului feminin. Va trece peste sportiva din Belarus peste doar o săptămână, deoarece nu mai poate pierde prima poziție, indiferent de rezultatele de la Singapore.

În acest top al jucătoarelor care au rezistat cel mai mult pe locul 1 WTA, Steffi Graf este lider incontestabil, cu 377 de săptămâni. Este urmată de Martina Navratilova, cu 332 de săptămâni, și Serena Williams, cu 319. Simona Halep speră și ea să mai avanseze în această ierarhie. Prima țintă este Caroline Wozniacki, locul 9, cu 71 de săptămâni. Lindsay Davenport este pe 8, cu 98 de săptămâni. Pe 7 este Justine Henin, 117, devansată de Monica Seleș, 178, Martina Hingis, 209, și Chris Evert, 260.

Simona Halep, în top 10 jucătoare care au rezistat cel mai mult pe locul 1 WTA. Kerber, prima amenințare

În clasamentul WTA oficializat astăzi sunt foarte multe schimbări la nivelul top 10. Angelique Kerber profită de forma slabă a Carolinei Wozniacki, care are și multe puncte de apărat pe finalul de sezon, și trece pe 2. Naomi Osaka își păstrează poziția a patra, după daneză. Petra Kvitova urcă două poziții, la fel ca și Sloane Stephens, prima pe 5, urmată de americancă, pe 6. Svitolina cade un loc, pe 7, iar Pliskova pierde trei poziții și ajunge pe 8. Kerber avansează pe 9, iar Kasatkina urcă trei locuri pentru a închide top 10.

Simona Halep a oferit un amplu interviu pentru FANATIK.RO, de la Singapore, în care a vorbit despre posibilitatea sumbră de a se retrage din activitate dacă durerile la spate vor persista. A spus totul despre colaborarea cu Darren Cahill, dar și despre greșelile făcute în acest final de sezon.

Mihaela Buzărnescu rămâne a doua cea mai bine clasată româncă. Urcă un loc, pe 24. Irina Begu își continuă căderea, 13 poziții acum, și ajunge pe 66. Ana Bogdan urcă un loc, pe 72. Monica Niculescu se menține pe 82, iar Sorana Cîrstea urcă și ea un loc, pe 85. În a doua sută mondială se mențin Irina Bara (140) și Alexandra Dulgheru (146).