Sport

Simona Halep, în vizorul presei din Franța după un sezon 2022 zbuciumat. ”La 31 de ani are tot ce-i trebuie”

Sezonul 2022 s-a încheiat prematur pentru Simona Halep. Evoluțiile ei din acest an au fost analizate de specialiști din Franța.
06.10.2022 | 12:50
Simona Halep in vizorul presei din Franta dupa un sezon 2022 zbuciumat La 31 de ani are tot cei trebuie
Jurnaliștii din Franța au analizat sezonul 2022 al Simonei Halep și au anunțat concluziile
ADVERTISEMENT

Simona Halep a anunțat luna trecută, după ce a fost suspusă unei intervenții chirurgicale, că în acest an nu va mai juca în turneele din circuitul mondial. Francezii au analizat sezonul 2022 al fostului lider mondial.

Ce scriu jurnaliștii francezi despre anul 2022 al Simonei Halep

Sezonul 2022 a început perfect pentru Simona Halep care a triumfat în turneul Melbourne Summer Set 1, chiar înaintea participării la Australian Open.

ADVERTISEMENT

La primul Mare Șlem al anului românca s-a oprit în optimi după duelul cu Alize Cornet 4-6, 6-3, 4-6. A fost primul semn că 2022 va fi un an dificil pentru fostul lider mondial.

Halep a continuat să fie în centrul atenției la toate turneele la care a participat, însă nu întotdeauna rezultatele au fost cele așteptate. Jurnaliștii de la La Presse au analizat sezonul româncei și au tras concluziile.

ADVERTISEMENT

”Simona Halep a revenit la nivelul ei și la 31 de ani are tot ce îi trebuie pentru a rămâne în Top 10 WTA”, a scris sursa citată, menționând că principalul obiectiv, acela de a reveni între primele 10 jucătoare ale lumii, a fost îndeplinit.

Toamnă grea pentru Simona Halep

În total, în 2022, Simona Halep a jucat 50 de meciuri și a obținut 39 de victorii. Deși a continuat sarabanda schimbărilor de antrenori, Halep a început în primăvară colaborarea cu Patrick Mouratoglou și și-a început ascensiunea spre Top 10.

ADVERTISEMENT

A câștigat turneul WTA Toronto, dar a capotat la US Open. În această toamnă au urmat și alte evenimente pentru sportiva din România. A divorțat de soțul Toni Iuruc și s-a operat la nas.

Ultima decizie a fost cea care a pus capăt sezonului încă în curs. Chiar dacă nu va mai juca în circuitul WTA, Simona a anunțat că va participa la două evenimente la sfârșitul anului.

ADVERTISEMENT

Mai întâi, în perioada 3-4 decembrie, va participa la un turneu caritabil, la Johannesburg, din Africa de Sud, alături de Martina Hingis. Cele două sportive s-au alăturat astfel luptei împotriva violenței bazate pe gen.

Cel mai important eveniment la care a confirmat prezența este ”Liga Mondială a Tenisului”, unde alături de Halep au mai fost invitați, între alții, Iga Swiatek și Novak Djokovic.

ADVERTISEMENT