Simona Halep

Simona Halep, încă un pas spre primul trofeu de Grand Slam al anului. Australienii, extaziați de jocul româncei

12.02.2021 | 13:13
ADVERTISEMENT

Simona Halep merge ceas la Australian Open. Jurnaliștii de la Antipozi laudă perfecționismul româncei și se întreabă retoric dacă cineva o poate opri în tentativa sa de a cuceri primul titlu la Australian Open.

Nimeni și nimic nu pare să poată sta în calea Simonei la ediția din acest an a AO, primul turneu de Grand Slam al anului. Jurnaliștii prezenți la eveniment au remarcat nu doar jocul aproape perfect al româncei, ci și perfecționismul dus la extrem de numărul 2 mondial.

ADVERTISEMENT

În debutul setului 2, după ce a pierdut game-ul inaugural pe propriul serviciu, Simona Halep a uimit asistența prin reacția nervoasă, autocritică. Românca și-a aplicat o lovitură violentă în picior, surprinzându-i până și pe comentatorii Eurosport: ”E chiar ciudat că Simona are nervi, pentru că a controlat partida până acum! A progresat la capitolul atitudine în ultimii ani, dar tot nu a atins perfecțiunea”, au opinat jurnaliștii.

Simona Halep, victorie fără istoric în turul 3 de la Australian Open

Chiar dacă nu a fost întru totul mulțumită de jocul ei, Simona Halep a trecut fără probleme de Veronika Kudermetova, în turul 3 al turneului, scor 6-1, 6-3, iar jurnaliștii de la Antipozi se întreabă dacă mai poate fi oprită în drumul ei spre primul triumf la Melbourne.

ADVERTISEMENT

”Poate cineva să o mai oprească pe Simona Halep în tentativa sa de a cuceri primul titlu la Australian Open?”, se întreabă retoric australienii,

Românca a devenit o prezență constantă în fazele superioare ale turneului de Grand Slam de la Melbourne, iar organizatorii au marcat această nouă calificare în optimi, printr-o postare pe Twitter.

ADVERTISEMENT

”Simona Halep este în optimi la Australian Open pentru a șasea oară”, au menționat organizatorii AO.

În optimi, Simona Halep își poate lua revanța în fața polonezei Iga Swiatek

Cel mai probabil, în optimile de la Australian Open, Simona Halep o va înfrunta pe Iga Swiatek. Poloneza este mare favorită în înfruntarea din turul 3, cu Fiona Ferro.

ADVERTISEMENT

Halep și Swiatek s-au întâlnit ultima oară anul trecut, în turul 4 de la Roland Garros. Atunci, jucătoarea din Polonia s-a impus cu 6-1, 6-2, în fața româncei, iar ulterior a câștigat turneul de la Paris. Cele două sportive s-au mai înfruntat odată la Roland Garros, în 2019, când Simona Halep a câștigat cu 6-1, 6-0.

  • 245.920 de dolari a câștigat până acum Simona Halep la Australian Open
ADVERTISEMENT